De NDP heeft haar verkiezingsprogramma voor 2025-2030 gelanceerd onder de noemer: ‘Een routekaart voor herstel en groei’, met twaalf strategische pijlers. Cedric van Samson reageerde kritisch op het partijprogramma bij TBN-prime Alert. Hij stelde dat de NDP geen nieuwe partij is en dat haar beleid beoordeeld moet worden op basis van wat ze heeft gedaan tijdens haar regeringsperiodes van 2010-2020.
“Een partij die zo lang invloed heeft gehad op Suriname, kan niet zomaar nieuwe plannen presenteren, zonder verantwoording af te leggen over haar eerdere beleid”, aldus Van Samson. Hij benadrukte dat hij meer interesse zou hebben, als het een buitenparlementaire of nieuwe partij was met zo een programma. Van Samson bekritiseerde vooral het beleid met betrekking tot volksgezondheid, omdat er volgens hem bij de machtsoverdracht in 2020, al een schuld was bij NIPRO, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de nierdialyse in Suriname. Hij vraagt zich af, hoe serieus de NDP nu kan worden genomen, als ze gezondheidszorg als speerpunt presenteert. Van Samson vergeleek de aanpak van de VHP met die van de NDP en stelde, dat de VHP haar beloften is nagekomen en dat hun prestaties duidelijk zichtbaar zijn.
Van Samson hekelde ook de uitspraak van de NDP, die Suriname als ‘ziek’ omschreef.
Dit is volgens hem een verkeerde benadering. “Suriname heeft twee jaar een grote crisis doorgemaakt onder Covid-19, waarbij mensen zelfs dood zijn gegaan en zelfs toen hebben we niet gezegd, dat Suriname ziek is”, aldus Van Samson.
Verder besprak hij de staatsschuld, waarbij hij aangaf, dat de NDP ten onrechte beweerde, dat de staatsschuld 2,3 miljard was, wat volgens Van Samson een leugen is. Volgens hem moeten politieke leiders zich op feiten baseren en niet op valse informatie, omdat het volk inmiddels beter geïnformeerd is, en zelf kan achterhalen, wat de waarheid is. Van Samson vraagt zich af, wat de NDP heeft bijgedragen aan de economie en stelt dat zij Suriname in een economische default heeft achtergelaten, waar het land niet in staat was om zijn schulden te betalen.