Verdachten brandstichting Domineestraat werden Euro 10.000 beloofd

In het onderzoek naar de brandstichting aan de Domineestraat in januari 2024, waarbij drie panden volledig in de as werden gelegd, zijn door de afdeling Kapitale Delicten (KD) vier verdachten aangehouden. Dankzij camerabeelden kon worden vastgesteld dat twee mannen het vuur aanstaken bij pand nummer 30. Eén van hen, N.J., werd opgespoord en gearresteerd, maar wist na zijn veroordeling tot 10 jaar celstraf te ontsnappen uit het cellenhuis van politiebureau Geyersvlijt. Tijdens zijn vlucht probeerde hij nog contact te zoeken met de vermoedelijke opdrachtgever, een ondernemer, die naar wij vernemen Euro 10.000 had beloofd voor de brandstichting.

Bij zijn hernieuwde aanhouding onthulde N.J. naar verluidt aan de politie de details van de betrokkenheid van deze opdrachtgever. Hij verklaarde dat hij de brand had gesticht in opdracht van een derde partij, maar dat hij na de brand slechts een deel van het beloofde bedrag had ontvangen en hulp zocht bij het verkrijgen van het restant. Zijn verklaring bracht de politie verder in het onderzoek, waardoor ook de betrokken ondernemer werd geïdentificeerd.

Momenteel zijn alle betrokken verdachten in verzekering gesteld, terwijl de politie en het Openbaar Ministerie verder onderzoek doen naar de zaak.

Het onderzoek onthulde dat N.J. samen met H.S., een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, verantwoordelijk was voor de brand. Verder bleek dat H.S. door de verdachte L.W., alias “Kiev”, was benaderd om voor een groot geldbedrag in euro’s een van de panden in brand te steken.

Dit geld zou afkomstig zijn van een ondernemer, bekend als “Lorie”. Na de brand ontvingen N.J. en H.S. slechts een klein bedrag, en na zijn ontsnapping probeerde N.J. nogmaals contact op te nemen met H.S. en L.W. voor de rest van de betaling, zonder succes.

De tweede verdachte, H.S., werd op 19 oktober 2024 gearresteerd, gevolgd door de aanhouding van L.W. op 20 oktober 2024. Kort daarna meldde de vierde verdachte, M.S. alias “Mario”, zich met zijn advocaat op het politiebureau en werd eveneens aangehouden. Hoewel H.S., L.W., en M.S. tijdens hun voorgeleiding alle betrokkenheid bij de brand ontkenden, zijn ze na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

More
articles