Erkenning van klimaatbestendig ondernemerschap:

Uitreiking Corporate Excellence New Mount Corporation Suriname Award

Deze titel benadrukt zowel de focus op klimaatbestendigheid als de specifieke erkenning van Newmont Corporation in Suriname. De ACE Excellence Award, in de categorie Klimaatbestendigheid, beloond en erkent organisaties die verder gaan dan alleen hun milieueffecten te beperken. Plaatsvervangend hoofd van de missie, de zaakgelastigde Priyadarshi Sen, zei bij de 2024 U.S. Secretary of State’s Award for Corporate Excellence (ACE) het volgende:

‘’Het is werkelijk een eer u allen vandaag te verwelkomen, evenals Newmont Corporation, met haar uitzonderlijke initiatieven en de uitvoering van wereldwijd bewust ondernemerschap hier in Suriname. We erkennen deze prestaties. We hebben allemaal gezien wat er wereldwijd gebeurt als gevolg van klimaatverandering. ‘’ Deze prijs symboliseert leiderschap, visie en oprechte betrouwbaarheid voor de toekomst van onze planeet. Waarden die diep resoneren, vooral hier in Suriname. Als ontvanger van de award dit jaar, heeft Newmont Corporation in Suriname, deze kwaliteiten op opmerkelijke wijze getoond. Dit evenement in Washington D.C. heeft de prestaties van Newmont Corporation Suriname gevierd door het te belonen met de prestigieuze 2024 Secretary of State Award for Corporate Excellence (ACE) in de categorie voor Klimaatbestendigheid. Deze erkenning benadrukt de inzet van Newmont voor duurzame milieumaatregelen, met name in de goudmijnindustrie in Suriname.

Het bedrijf heeft belangrijke stappen gezet in het verminderen van de CO2-uitstoot, het minimaliseren van kwikvervuiling, en het samenwerken met lokale gemeenschappen, zoals de Pamaka-stam, om duurzame mijnbouwmethoden te implementeren en de lokale ontwikkeling, te ondersteunen. Ambassadeur Robert Fauchér en Christine Amato, de Manager Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van Newmont Suriname, spraken over de toewijding van het bedrijf aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en hun belangrijke bijdragen aan zowel economische ontwikkeling als duurzaamheid. Hun inspanningen onderstreepten het belang van het integreren van duurzaamheid in bedrijfsactiviteiten om wereldwijde klimaatbestendigheid, te bevorderen. De ceremonie benadrukte de collectieve impact van ondernemingsleiderschap bij het stimuleren van positieve milieueffecten en resultaten voor gemeenschappen wereldwijd. Shirley Sowma-Sumter, Sr. directeur Externe Betrekkingen van Newmont Suriname, merkte op dat de bedrijven innoveren op het gebied van groene technologieën en tonen een voorbeeld voor de hele industrie. Volgens haar is het bedrijf een van de zes  die tijdens het evenement werden erkend, met U.S. Deputy Secretary of State Kurt Campbell en andere hooggeplaatste functionarissen aanwezig om deze ondernemingsprestaties te vieren. Deze prijzen, ingesteld in 1999 door de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright, blijven de vitale rol bevestigen die Amerikaanse bedrijven spelen bij het bevorderen van duurzame praktijken en het ondersteunen van lokale economieën wereldwijd. Amerikaanse bedrijven zoals New Mount,  begrijpen dat samenwerken met lokale gemeenschappen, het implementeren van vrij, vooraf gegeven, geïnformeerde toestemmingsprincipes, het creëren van banen, het ontwikkelen van waardeketens en het invoeren van duidelijke milieumaatregelen niet alleen goed zijn voor het bedrijf, maar ook voor de wereld. Het is belangrijk om te erkennen, dat prijzen zoals die wij vandaag uitreiken meer zijn dan symbolen. Ze vormen een herinnering aan het werk dat nog steeds moet worden voortgezet. “Ik hoop dat deze prijs andere bedrijven in Suriname inspireert om te innoveren en geloven in de kracht van ondernemingsleiderschap bij het vormgeven van een duurzame toekomst voor het milieu en de mensen die deze ecosystemen in stand houden”, aldus Sumter.

More
articles