Belastingdienst versterkt met nieuwe Aanslagregelaars

Het Directoraat der Belastingen heeft op donderdag 17 oktober met trots vier nieuwe Aanslagregelaars verwelkomd. Deze geslaagden ontvingen hun diploma, na een intensieve vierjarige opleiding tot Junior Aanslagregelaar, die hen voorbereidde op hun belangrijke rol binnen de Belastingdienst.

De diploma-uitreiking vond plaats onder toeziend oog van Belastingdirecteur Marita Lautan-Wijnerman. Samen met de andere sprekers, onder wie Roberto Joval, voorzitter van de bond bij de Dienst der Belastingen, en de inspecteurs Omzet Belasting en Directe Belastingen, respectievelijk Maikel Bruijne en Ashokkumar Ramautar, feliciteerde zij de geslaagden. Wijnerman benadrukte het belang van de opgedane kennis en vaardigheden, die cruciaal zijn voor de professionalisering van de dienst.

“De uitdagingen van vandaag vereisen voortdurende kennisverrijking,” stelde Wijnerman. “Het is essentieel dat we ons blijven scholen en ontwikkelen, vooral met nieuwe vraagstukken zoals in de olie- en gasindustrie.”

De nieuwe Aanslagregelaars, die dankbaar zijn voor de ondersteuning van het ministerie en de Belastingdienst, reflecteerden op de obstakels die ze hebben overwonnen, waaronder de impact van Covid-19 en de combinatie van werk en studie. Ze gaven aan dat de opleiding niet alleen hun vaardigheden heeft verbeterd, maar ook hun zelfvertrouwen heeft versterkt. Het docententeam bestond uit ervaren registeraccountants, fiscaal juristen en docenten van het Instituut voor Opleiding van Leraren en de universiteit, wat de kwaliteit van de opleiding onderstreept. Met de toevoeging van deze nieuwe Aanslagregelaars is de Belastingdienst beter uitgerust om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan en haar rol binnen de samenleving te versterken. Een Aanslagregelaar is verantwoordelijk voor het vaststellen en beoordelen van belastingaanslagen. Dit omvat het analyseren van financiële gegevens, het controleren van belastingaangiften en het toepassen van belastingwetten en -regels. Aanslagregelaars zorgen ervoor dat de belastingheffing correct en rechtvaardig plaatsvindt, en ze kunnen ook betrokken zijn bij het adviseren van belastingplichtigen over hun verplichtingen. Hun rol is cruciaal voor het efficiënt en effectief functioneren van de Belastingdienst.

 

More
articles