Mac Andrew : ‘De rust moet terugkeren bij het ministerie van Binnenlandse Zaken’

Steven Mac Andrew, de huidige minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), is sinds gisteren benoemd tot waarnemend minister van Binnenlandse Zaken (BIZA). Mac Andrew zal deze functie voor de komende drie weken vervullen. Hij vertelde aan ABC Online Nieuws dat de benoeming van een nieuwe minister nog op zich laat wachten, omdat de partij PL eerst kandidaten moet voordragen aan de president. De uiteindelijke keuze moet vervolgens goedgekeurd worden door zowel ABOP als de VHP. Dit proces zal pas plaatsvinden als president Chandrikapersad Santokhi teruggekeerd is van zijn reis naar Aruba en Curaçao.

Mac Andrew begon zijn nieuwe functie met het uitgeleide doen van de presidentiële delegatie en na de officiële overdracht van de vertrekkende BiZa-minister. Daarna heeft  hij overleg gepleegd met de directie en staf van het ministerie. Ook heeft Mac Andrew vandaag een gesprek met de vakbond. “De rust moet terugkeren, en het ministerie moet doorgaan met het uitvoeren van zijn reguliere taken, vooral met het oog op de voorbereidingen van de komende verkiezingen,” aldus Mac Andrew.

Volgens hem moet de rust terugkeren op het ministerie, gezien de spanningen die er zijn geweest na uitlatingen van de vakbond.

Mac Andrew benadrukte verder, dat hij ervaring heeft bij het waarnemen voor een collega minister.

“Ik heb eerder een paar maanden waargenomen op het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) toen de NPS uit de coalitie stapte. Ik verdeelde toen mijn tijd tussen ROM en AWJ,” aldus Mac Andrew. Aanvullende hierop zei hij, dat hij  van plan is een vergelijkbare werkwijze toe te passen in deze periode.

Op de vraag wat hij zal doen als de president hem vraagt langer dan drie weken aan te blijven, bijvoorbeeld tot na de verkiezingen, Mac Andrew zei dat hij zo een verzoek serieus in overweging zou nemen, maar het beste is te wachten tot de president terug is van zijn dienstreis.

Santokhi heeft eerder gezegd dat hij een deskundige wil voor de functie van minister van Binnenlandse Zaken, dus  Mac Andrew ziet het als een eer dat hij opnieuw als waarnemer is aangesteld.

“De president heeft altijd positieve feedback gegeven over mijn functioneren, dus als ik iets goed doe, dan zou ik hem moeten vragen wat dat precies is. Maar hij is altijd tevreden geweest.” Aldus Mac Andrew

More
articles