Vuilophaaldienst legt werk neer

Maanden achtereen niet betaald

Aannemers verbonden aan de vuilophaal hebben sinds gisteren hun werkzaamheden stilgelegd, Volgens een van de aannemers is het grootste deel gestopt met het ophalen van vuil, en slechts een klein aantal nog werkzaamheden verricht.

Jason Gummels, onderdirecteur Afvalbeheer op het ministerie van Openbare Werken, heeft aan De West verklaard dat er nu weinig gedaan kan worden tegen de werkneerlegging. Hij zei dat de aannemers betaald moeten worden om zo het probleem op te lossen. Gummels adviseerde De West contact op te nemen met het ministerie van Financiën over deze kwestie.

De aannemers wachten al ongeveer zeven maanden op hun te goeden. Naast de achterstallige betalingen, hebben ze ook te maken met andere problemen, zoals het verlengen van hun contracten, die nog steeds niet zijn ondertekend. Hierdoor kunnen de aannemers die nog wel werken geen declaraties indienen, omdat ze hun contract moeten overleggen. Ze vragen zich af, hoe lang het nog zal duren alvorens  de contracten worden ondertekend.

Volgens de voorzitter van de vakbond kan het geld pas worden vrijgemaakt, zodra andere maatregelen zijn getroffen. Tijdens een algemene ledenvergadering op maandag jl gaven de werknemers aan, dat ze het werk neer zouden leggen omdat de beloofde koopkrachtversterking niet was uitbetaald, en ze geen geld meer hadden om naar het werk te gaan. Edna Jabini benadrukte de  noodzaak van tijdige betaling aan de werknemers, zodat ze niet gedwongen worden actie te voeren.

More
articles