President Santokhi bespreekt oplossingsmodellen met Coroniaanse boeren

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi heeft in gesprek met boeren uit het ressort Welgelegen in het district Coronie duurzame oplossingsmodellen gepresenteerd. De groep Coroniaanse boeren werd op 11 oktober 2024 op het Kabinet van de President ontvangen door het staatshoofd. Districtscommissaris Maikel Winter van het district en Harty Dijksteel, adviseur van de president, waren aanwezig bij de bespreking.

Continue ReadingPresident Santokhi bespreekt oplossingsmodellen met Coroniaanse boeren

Presidentiële werkgroep ‘Albina in Ontwikkeling’ ingesteld

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi heeft de presidentiële werkgroep ‘Albina in Ontwikkeling’ opgericht. Deze werkgroep is ingesteld om de ontwikkeling van Albina, de hoofdplaats van het district Marowijne, te bevorderen en om achterstanden in het gebied in te lopen. De installatie vond plaats op dinsdag 15 oktober op het Kabinet van de President. De werkgroep, onder leiding van Arnold Boekoeroe,

Continue ReadingPresidentiële werkgroep ‘Albina in Ontwikkeling’ ingesteld
Read more about the article Het nieuwe onderwijssysteem behoeft juiste randvoorwaarden
Wilgo Valies, voorzitter van BvL/ALS, vanmorgen tijdens een bijeenkomst in Mata Gauri naar aanleiding van de EBG-leerkrachten die ontslagen zijn. (Foto: Johan de Randamie)

Het nieuwe onderwijssysteem behoeft juiste randvoorwaarden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Wilgo Valies, oud-vakbondsleider heeft in het programma De Tafel van Suriname Herald  verteld, dat er nog steeds veel weinig gedaan wordt voor het onderwijs in het binnenland. De bewoners van het achterland klagen en voelen  zich achtergesteld, terwijl de plaatselijke gemeenschappen, veel potentie tonen.

Continue ReadingHet nieuwe onderwijssysteem behoeft juiste randvoorwaarden