VS steunen Suriname met USD 300.000 voor bestrijding criminaliteit

Twee belangrijke overeenkomsten, getiteld: International Narcotics Control and Law Enforcement” en “Aerial Interception Assistance Agreement,” werden onlangs ondertekend door Suriname en de Verenigde Staten van Amerika zullen ter intensivering van de samenwerking, om de drugscriminaliteit  tegen te gaan. De VS zullen  Suriname een bedrag van USD 300.000 toekennen voor de ondersteuning van programma’s en operaties gericht op de bestrijding van transnationale criminaliteit. Dit bedrag vloeit  voort uit een bestaande overeenkomst die dateert uit 2011. Verder omvat  de samenwerking ook het delen van cruciale informatie, die  essentieel is voor een efficiëntere aanpak van de drugscriminaliteit.

Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie deelde mee, dat er naar verwachting, het komend jaar meer financiële middelen beschikbaar zullen komen voor grootschaligere operaties. Ondanks capaciteitsproblemen binnen de veiligheidsdiensten, is er al aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de bestrijding van criminaliteit en drugshandel.

Albert Ramdin, minister van Buitenlandse zaken, Internationaal Business en Internationale samenwerking (BiBiS) toonde zich tevreden met deze stappen en onderstreepte Suriname’s vastberadenheid om criminaliteit effectief aan te pakken. Opleidingen verzorgd door de VS hebben de vaardigheden van de Surinaamse politie en andere handhavingsinstanties verder verbeterd.

More
articles