Vijf criminelen gedeporteerd uit Suriname na gewapend geweld in Frans-Guyana

Op dinsdag 15 oktober 2024 zijn vijf voortvluchtige gewelddadige Franse verdachten, betrokken bij een reeks gewapende overvallen in Frans-Guyana, gedeporteerd. De mannen, die verantwoordelijk worden gehouden voor meerdere overvallen in de afgelopen maanden, schuwden niet om zelfs Bernard Sellier, de plaatsvervangend burgemeester van Saint-Laurent, te gijzelen en te beroven. Tijdens een confrontatie met de politie op Frans-Guyanese bodem heeft de hoofdverdachte het vuur geopend op de agenten. De groep wordt in totaal verdacht van elf gewapende overvallen, waarvan de laatste plaatsvond op zondag 13 oktober 2024, waarna ze vluchtten naar Suriname. Dankzij nauwe samenwerking tussen de Surinaamse autoriteiten en de Franse Gendarmerie, evenals de inlichtingenoperatie en onderzoek door het Justitieel Interventie Team (J.I.T.), werden de verdachten op 15 oktober 2024 gearresteerd te Livorno. De verdachten bevonden zich naar wij vernemen in een luxe appartement met zwembad. Ze zijn dezelfde dag nog gedeporteerd naar Frans-Guyana, waarmee Suriname andermaal duidelijk maakt dat het geen toevluchtsoord is voor internationale criminelen.

De arrestatie van deze groep volgt op een golf van geweld in Saint-Laurent, waar op 3 oktober de politie onder vuur kwam te liggen tijdens een onderzoek naar een eerdere schietpartij. Terwijl de politie ter plaatse observaties uitvoerde, werd ze aangevallen met geweerschoten.

Op een video die via WhatsApp circuleert, is te zien hoe een groep van vijf jongeren minstens 17 schoten afvuurt. De hoofdverdachte in deze zaak is H.M. en is 18 jaar oud.

More
articles