Visserscollectief blijft betrokken bij aanpak illegale visserij

In een recent gehouden overleg (overhandiging petitie visserscollectief) met president Santokhi, is het onderwerp van de illegale visserij besproken, waarbij oplossingsmodellen zijn voorgesteld door het visserscollectief. Volgens Mark Lall van het visserscollectief, moeten deze modellen verder worden uitgewerkt en vervolgens uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Vandaag vindt het eerste overleg met LVV plaats om 15.00 uur.

Lall benadrukte dat de illegale visserij een ander probleem is dan de bekende piraterij, en dat de vissers zelf niet de bevoegd-heid of capaciteit hebben maatregelen te treffen tegen illegale visserij.

Dit moet worden aangepakt door de bevoegde instanties zoals de politie, marine, en kustwacht. Hoewel de vissers last hebben van de illegale visserij, vertrouwen ze op de overheid voor bescherming, zoals in 2017, toen ze zich hebben ingezet tegen de piraterij.

Het visserscollectief blijft betrokken bij het bestrijden van de illegale visserij en ondersteunt de samenleving, omdat vis een belangrijk voedingsmiddel is dat wordt aanbevolen voor de gezondheid. Ze werken samen met LVV om oplossingen te vinden en die toe te passen op de zorgpunten die eerder in een petitie aan de president zijn voorgelegd. Volgens Lall is er voldoende vis voor de lokale consumptie, en wordt het overvloedige deel geëxporteerd.

More
articles