Medewerkers SAIL door LVV-minister aangehoord

Medewerkers van de NV Sail hebben afgelopen vrijdag na een bezoek aan het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) besloten, het werk neer te leggen. De medewerkers gingen naar het ministerie, omdat zij hadden gehoord dat het bedrijf zou zijn verkocht. Van de minister wensten zij te horen, wat de stand van zaken is, waarom zij niet op de hoogte zijn  gesteld en wat er staat te gebeuren. Minister, Prahlad Sewdien, was echter niet aanwezig omdat hij met een delegatie zou zijn afgereisd naar Coronie. De medewerkers die niet tevreden hiermee waren besloten terstond in beraad te gaan totdat de minister met ze komt praten.

Volgens de medewerkers hebben zij jarenlang een pensioen opgebouwd en wensen zij uitleg hierover. Ook willen ze weten, aan wie het bedrijf is verkocht, daar zij hebben vernomen dat er afspraken zijn gemaakt met de bond. “De bondsvoorzitter is momenteel in het buitenland. De overige bestuursleden zeggen niet op de hoogte te zijn gesteld over enige verkoop”, aldus een bezorgde medewerker in gesprek met D-tv express.

De werknemers zeggen vernomen te hebben dat het bedrijf plaats moet maken voor een hotelketen. Hetgeen de minister ook aangaf tijdens de laatstgehouden vergadering van de Raad van Ministers (RvM).

Inmiddels zijn werknemers door minister Sewdien ontvangen. De bewindsman legde hen uit, dat het bedrijf niet is verkocht maar wel geprivatiseerd zal worden. Volgens Sewdien is reeds een afvloeiingsregeling voor de werknemers met de vakbondsleider Roy Haverkamp, besproken. Echter was hij gisteren niet bij de ontmoeting met de minister.

Sewdien heeft de groep werknemers beloofd, binnen twee weken een bezoek te zullen brengen aan het bedrijf. Het plan van de overheid is om 30 staatsbedrijven te privatiseren. In het eerste stadium wenst ze met twee bedrijven te starten. Tot nog toe zijn er geen officiële mededelingen gedaan, precies om welke bedrijven het gaat.

More
articles