Belize en Suriname achter op fiscale transparantie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Belize en Suriname zijn in het nieuwe Fiscal Transparency Report 2024 van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken genoemd vanwege hun gebrek aan significante vooruitgang op het gebied van fiscale transparantie. Deze twee landen zijn de enige in de Caribische regio die niet voldoen aan de minimale normen voor fiscale transparantie, die jaarlijks worden beoordeeld.

Continue ReadingBelize en Suriname achter op fiscale transparantie

Nederlandse ambassadeur bezoekt onderhoud Kustwacht cutter JAGUAR

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Afgelopen maandag bezocht de Nederlandse ambassadeur, Walter Oostelbos, de Surinaamse Droogdok en Scheepsbouw Maatschappij (SDSM) aan de Waterkant. Het bezoek was gericht op het jaarlijkse onderhoud van de kustwacht cutter JAGUAR van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) uit Curaçao.

Continue ReadingNederlandse ambassadeur bezoekt onderhoud Kustwacht cutter JAGUAR

Biza-minister tijdens zijn toespraak in DNA:

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Bronto Somohardjo Biza-minister verklaar-de gisteren in De Nationale Assemblee (DNA), dat er momenteel zware politieke druk wordt uitgevoerd om hem uit zijn functie te ontslaan. Hij benadukte dat hij nog steeds minister is. Inmiddels heeft president Santokhi om informatie gevraagd over de malversatie op het ministerie waar Somohardjo de scepter zwaait. Het staatshoofd heeft Somohardjo nog niet ontslagen.

Continue ReadingBiza-minister tijdens zijn toespraak in DNA:

Onderwijs een fundamenteel recht voor alle kinderen die in Suriname verblijven

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In Suriname is toegang tot onderwijs voor kinderen, niet afhankelijk van hun verblijfsstatus. Volgens de wet hebben alle kinderen tussen de 5 en 16 jaar recht op onderwijs, ongeacht hun verblijfsstatus. Dit betekent dat kinderen van bijvoorbeeld Braziliaanse, Cubaanse en of Haïtiaanse afkomst in Suriname naar school kunnen gaan, ook als hun ouders nog geen verblijfsvergunning hebben.

Continue ReadingOnderwijs een fundamenteel recht voor alle kinderen die in Suriname verblijven

Shaquille Caïro verwisselt Robinhood voor Inter Moengotapoe

  • Post author:
  • Post category:Sport

De goaltjesdief van Robinhood lijkt een einde te hebben gemaakt aan zijn relatie met de voormelde voetbalclub. Caïro maakt namelijk de overstap naar Inter Moengotapoe. Cairo is een goaltjesdief en stond vaak voor Robinhood op de juiste plaats op het juiste moment. Fouten door de verdediging van de tegenstander, werden genadeloos afgestraft. Hij heeft jaren gedeeld in de successen van het team, zowel nationaal als internationaal.

Continue ReadingShaquille Caïro verwisselt Robinhood voor Inter Moengotapoe

Vreemde djugu djugu over transparantie rond de FID

Dat er openheid naar en verantwoording aan het parlement moet zijn, mag niet eens ter discussie staan. Dus die discussie is niet nodig. Het is goed dat het parlement haar verantwoordelijkheid serieus neemt en dus controle uitoefent op de regering en daarmee op de bezittingen van het land. Maar het vreemde wat wij nu zien, is dat iedereen in Suriname plotseling aan het hyperventileren is over transparantie en controle nu een FID is getekend. Waarom nu? Waarom niet eerder? Omdat er NU een FID is getekend?

Continue ReadingVreemde djugu djugu over transparantie rond de FID

ROM organiseert GEF National Dialogue

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) organiseert de Global Environment Facility (GEF) National Dialogue. Deze bijeenkomst wordt gehouden in Utopia aan de Anton Dragtenweg en vindt plaats op 7 en 8 oktober 2024. Het evenement biedt een platform voor constructieve discussies over de toekomst van duurzame ontwikkeling en milieubeheer in Suriname.

Continue ReadingROM organiseert GEF National Dialogue

Jagdeo: ‘Synergie met Suriname cruciaal voor energietoekomst’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De vicepresident van Guyana, Bharrat Jagdeo, heeft zijn enthousiasme uitgesproken over de potentiële “gedeelde infrastructuur” tussen Guyana en Suriname, gezien hun status als buurlanden met aanzienlijke aardolievoorraden. Recentelijk heeft TotalEnergies de definitieve investeringsbeslissing (FID) aangekondigd voor het olieontwikkelingsproject Block 58 Gran Morgu. Dit project, met een waarde van 10,5 miljard dollar, richt zich op de productie van 750 miljoen vaten ruwe olie. Guyana, dat profiteert van verschillende olieveldontwikkelingen in het Stabroekblok, heeft Suriname gefeliciteerd met zijn eerste olieontwikkeling.

Continue ReadingJagdeo: ‘Synergie met Suriname cruciaal voor energietoekomst’

1300 Grondpapieren uitgegeven in Commewijne

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In het Shona’s Sportcentrum te Commewijne heeft de 3e formele uitgifte van grondpapieren plaatsgevonden. Tijdens deze ceremonie zijn er 1300 grondpapieren uitgegeven, waarvan 800 toewijzingen en de rest bereidverklaringen. Enkelen hebben hun grondpapieren in ontvangst mogen nemen uit handen van president Chandrikapersad Santokhi en minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB).

Continue Reading1300 Grondpapieren uitgegeven in Commewijne

WIE HET KRUIS HEEFT ZEGENT ZICH

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Gaan Surinaamse politici de politiek in om voor de gemeenschap en het land te arbeiden en de ontwikkeling van het land te bevorderen, of hebben ze bijna allemaal andere doelstellingen?  Deze vraag mag zeker gesteld worden gezien de handelingen die al decennialang worden gepleegd door politici en wereldvreemd zijn aan hetgeen waarvoor ze bij algemene, vrije en geheime verkiezingen, worden gekozen. 

Continue ReadingWIE HET KRUIS HEEFT ZEGENT ZICH