Tsang: ‘Coalitie dient wetsvoorstel in om lonen ministers te verhogen met 400 procent’

Stephen Tsang, parlementariër voor de NDP, was tijdens de gisteren gehouden openbare vergadering niet te spreken over het wetsvoorstel ingediend door coalitie parlementariërs Asis Gajadien en Genevievre Jordan. Dit voorstel zou volgens Tsang de rechterlijke macht, president en vice president in aanmerking te laten komen voor een loonsverhoging van bijkans 400 procent. Volgens Tsang is dit onkan! En zou dit voorstel niet eens aan de orde mogen komen. “Wat heeft de regering gepresteerd in de afgelopen 4 jaren, om zo een forse loonsverhoging van minimaal 400 procent te rechtvaardigen. Misschien moet ik beginnen met de vraag: welke minister verdient volgens u een loonsverhoging? Precies, geen enkele”, aldus Tsang die hiermee de toon had gezet voor een escalatie in het debat van de vergadering.

Tsang voerde voorts aan, dat in eerste instantie het salaris van de president al fors verhoogd was naar SRD 80.000  en enkele dagen geleden is een amendement ingediend, om het verder te verhogen naar maar liefst SRD 170.000. “Dat betekent dus dat alle salarissen van de top minimaal 400% omhoog zullen gaan, en dan zijn de emolumenten nog niet eens meegeteld”, aldus de parlementariër.  Hij zei verder dat het om pure hebzucht gaat, om zulke forse bedragen toe te kennen aan de drie machten. Hij merkte op dat er geen enkele reden is voor de enorme verhogingen. “Het beleid van de afgelopen vier jaren is faliekant mislukt op alle fronten. De veiligheid, de volksgezondheid, het onderwijs, zijn helemaal kapotgeslagen. De prijzen in de winkels zijn onbetaalbaar geworden. Kinderen moeten stoppen met school om te gaan werken, want het gezin komt niet uit. Roof, inbraak, moord, verkrachting en zelfmoord nemen schrikbarend toe. Ondertussen gaan de EBS tarieven alsmaar omhoog. Brandstof, water en gas ook. Alle subsidies worden abrupt weggehaald en het so-ciaal vangnet voldoet totaal niet, mensen registreren en registreren maar toch krijgen ze geen koopkrachtversterking. Anderen krijgen zonder te registreren. Monikarta is na 4 jaren nog steeds een hoofdpijn”, aldus Tsang.

Volgens de coalitie wordt er bewust een ander beeld geschept over het wetsvoorstel, gezien het huidige parlement slechts 20 procent zal ontvangen en het juist iets is voor het volgende parlement. Gajadien beweert dat dit voorstel juist ervoor moet zorgen dat de salarissen van de rechterlijke macht grondwettelijk worden geordend. Volgens hem zet de oppositie een show op, daar zij in de koffiekamer wel eens was met het voorstel.

More
articles