Santokhi: ‘Reshuffling blijft mogelijk tot laatste moment’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi heeft in een recent interview met ABC, de geruchten over een mogelijke reshuffling van zijn kabinet vergeleken met een voetbalwedstrijd. Volgens Santokhi is het, net zoals in een voetbalwedstrijd , tot de laatste minuut mogelijk om veranderingen, door te voeren. “We zullen zien wie het best in staat is om doelpunten te scoren,”aldus Santokhi.

Continue ReadingSantokhi: ‘Reshuffling blijft mogelijk tot laatste moment’

BRIGADE-GENERAAL ZONDER BRIGADE

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De bevordering tot brigade-generaal van de bevelhebber roept vraagtekens op. Terwijl soldaten en onderofficieren jarenlang onder erbarmelijke omstandigheden wachten op documentatie, bevorderingen en verbeteringen van arbeidsomstandigheden, wordt de bevelhebber, die bijzonder warme banden onderhoudt met het burgerlijke gezag en overige politici, schijnbaar voor de samenwerking met een zittende en politiek verkozen regering, beloond met een uitzonderlijk hoge militaire rang. Een die lange tijd vacant en ongebruikt was in de Surinaamse militaire traditie en geschiedenis en met gegronde redenen.

Continue ReadingBRIGADE-GENERAAL ZONDER BRIGADE

Bouw van scholengemeenschap in Brokopondo

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Henry Ori, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, maakte afgelopen vrijdag bekendgemaakt, dat er binnenkort een steenlegging zal plaatsvinden voor de bouw van een middelbare scholengemeenschap in Brokopondo. Dit zei hij, tijdens de ondertekeningsceremonie van het ZiJin-Rosebel Gold Mines Scholarship Program 2024-2025. 

Continue ReadingBouw van scholengemeenschap in Brokopondo

Pokie: ‘Als de vicepresident wil, mag hij zijn auto komen halen’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De ex-minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), Diana Pokie, vertelt in gesprek met D-tv express nimmer een persoonlijk voertuig van de president te hebben ontvangen als cadeau. Volgens haar gaat het om een voertuig dat zij heeft gekregen voor het verrichten van veldwerkzaamheden voor de partij waar zij toen deel van uitmaakte (ABOP). Pokie geeft aan dat zij na 2020 het voertuig nimmer heeft gereden, omdat de veldwerkzaamheden voorbij waren.

Continue ReadingPokie: ‘Als de vicepresident wil, mag hij zijn auto komen halen’