Grondpapieren overhandigd aan bewoners Commewijne

Marinus Bee, parlementsvoorzitter, heeft afgelopen zaterdag voor de derde keer in deze termijn grondbeschikkingen uitgereikt aan bewoners van het district Commewijne. ‘’Een stukje grond betekent ontwikkeling en het geeft zekerheid. Ook krijgt u hiermee de ruimte om na te denken wat u gaat doen om uzelf, uw familie, uw omgeving en uw land op te bouwen‘’, aldus Bee tijdens zijn felicitatieboodschap aan de personen die hun grondpapieren hebben ontvangen.

Naast Bee hebben de parlementariërs van het district drs. Roy Mohan, Soerjani Mingoen- Karijomenawi en Evert Karto de aanwezigen toegesproken. ‘’Een beschikking is meer dan een stuk papier, het is een symbolische en praktische bevestiging voor duurzame ontwikkeling. Laten wij ook van deze gelegenheid gebruik maken om te kijken hoe wij samen kunnen werken aan de eenheid en de ontwikkeling van dit land‘’, benadrukte DNA-lid Karto. Hij doet een beroep op de regering om de gronden bouwrijp te maken en de infrastructuur in orde te maken.

DNA-lid Mingoen-Karijomenawi heeft de aanwezigen op het hart gedrukt hun grondpapieren binnen de vastgestelde tijd in orde te maken. Parlementarier Mohan informeerde de aanwezigen dat zij ook gebruik kunnen maken van het Affordable Housing Project (AHP) voor het opzetten van hun woning. Verder vraagt het lid aandacht van de regering om de landbouwers in dit district te helpen aan beschikbare grond voor het verbouwen van groenten en fruit. ‘’Zeker voor de toekomst van ons land en de ontwikkeling in de olie- en gasindustrie, moeten wij kunnen produceren om te kunnen voorzien in de behoefte van deze opkomende sector‘’, aldus Mohan.

President Chandrikapersad Santokhi en de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, waren ook aanwezig voor de overhandiging en om de mensen toe te spreken.

More
articles