Werknemers Kennedystichting wanhopig over financiële problemen

Werknemers van de Kennedystichting zijn heel erg bezorgd over de situatie binnen de stichting. Mevrouw Menig, medewerker bij de Kennedystichting, heeft in een interview aangegeven dat het personeel over de maand september nog geen salaris heeft ontvangen omdat de stichting geen geld heeft. Het ernstige is dat de vaste lasten van de stichting inmiddels oplopen tot bijna SRD 50.000 en dat de stichting dreigt te sluiten als er niet gauw een oplossing komt. Volgens Menig werken er ongeveer 20 personen daar en is deze situatie van late uitbetalingen voor het eerst voorgekomen. De leiding van het instituut is afhankelijk van subsidies van de overheid om salarissen uit te betalen. Echter zijn de subsidies nog niet overgemaakt door de overheid. “Het personeel is zelf niet zeker of er in oktober uitbetaald zal worden, omdat de overheid tot nu toe niet heeft gereageerd op de ernstige financiële problemen waarmee de instelling kampt. Wij willen graag ons werk doen en klaar staan voor de kinderen. Wij doen ons werk met plezier, maar we kunnen dit niet langer volhouden. Ook wij hebben los van onze baan ook andere persoonlijke verantwoordelijkheden waaraan wij moeten voldoen”, aldus een bezorgde Menig.

Het sluiten van de stichting zou volgens Menig verregaande gevolgen hebben voor de kinderen met een auditieve beperking, die dan genoodzaakt zouden zijn om de school niet te bezoeken. Vandaar dat wij een oproep doen aan de overheid en beleidsmakers om in te grijpen en de situatie van de werknemers van de Kennedystichting dringend te adresseren. Want zonder de nodige hulp komen steeds meer gezinnen en leerlingen in de problemen.

Lea Welzijn, directrice bij de Kennedystichting, bevestigt dat de subsidie over 2024 tot de dag van vandaag nog niet is gestort. Volgens Welzijn heeft haar personeel alle geduld opgebracht, maar kunnen ze het niet meer aan. “Ik ben trots op ze voor hun diensten. Als directie hebben we alle bronnen aangeboord en alle bevoegde instanties ingeschakeld.” Welzijn geeft aan, 2 dagen geleden recu’s te hebben ontvangen en deze direct te hebben opgestuurd naar Financiën. Echter, het geld is nooit gekomen. Het personeel is teleurgesteld. Dit is echt om te huilen, omdat het niet de bedoeling is mijn personeel dit aan te doen”, aldus Welzijn.

More
articles