‘GranMorgu-project biedt nieuwe kansen voor zowel Suriname als Guyana’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Suriname Guyana Chamber of Commerce (SGCC) spreekt haar volledige steun uit voor de recent aangekondigde Final Investment Decision (FID) van TotalEnergies, APA Corporation en Staatsolie. Deze mijlpaalinvestering van USD 10 miljard, gericht op de ontwikkeling van het GranMorgu-project in Blok 58, markeert een historisch keerpunt voor de economie van Suriname en biedt tegelijkertijd nieuwe kansen voor zowel Suriname als Guyana.

Continue Reading‘GranMorgu-project biedt nieuwe kansen voor zowel Suriname als Guyana’

‘Suriname krijgt steun van Wereldbank voor duurzame ontwikkeling en economische groei’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De raad van bestuur van de Wereldbank-groep heeft een nieuwe vierjarige samenwerking met Suriname goedgekeurd, gericht op de langetermijnontwikkeling van het land. Deze samenwerking beoogt het versterken van de economie, het bevorderen van inclusieve groei en het verbeteren van het bestuur. De strategie sluit aan bij het Meerjaren Ontwikkelingsplan van de Surinaamse regering voor 2022-2026 en richt zich op het creëren van duurzame en eerlijke kansen, rekening houdend met recente olievondsten voor de kust.

Continue Reading‘Suriname krijgt steun van Wereldbank voor duurzame ontwikkeling en economische groei’

NPS blikt vooruit na uitdagingen binnen de coalitie:

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De komende maanden beloven cruciaal te worden voor de toekomst van de NPS en haar rol in de Surinaamse politiek. Met een duidelijke focus op de uitdagingen in de olie- en gasindustrie en het herstel van de economie, hoopt de partij opnieuw de steun van het volk te krijgen en haar stempel te kunnen drukken op het beleid van Suriname in de komende decennia.

Continue ReadingNPS blikt vooruit na uitdagingen binnen de coalitie:

2de NRA legt ernstigere witwasrisico’s voor Suriname bloot

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het tweede National Risk Assesment (NRA)-rapport is onlangs in augustus gepresenteerd aan de regering. Op een persconferentie is de conclusie van het rapport bekendgemaakt alsook aangegeven wat dit voor het land betekent. De redactie van De West heeft de hand weten te leggen op dit rapport. In de komende edities zullen wij uitgebreider ingaan op de bevindingen uit het 2de NRA-rapport.

Continue Reading2de NRA legt ernstigere witwasrisico’s voor Suriname bloot

Brunswijk: ‘President bemoeit zich met grondwettelijke taken vicepresident’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Vicepresident, Ronnie Brunswijk, heeft de afgelopen week tijdens de wekelijkse bijeenkomst van de Raad van Ministers (RvM) gezegd nog steeds moeite te hebben met de samenleving in coalitieverband. Hij zei nog altijd het gevoel te hebben dat Abop ministeries en hij persoonlijk worden ondermijnd door de VHP. Brunswijk bekritiseerde met name de rolverdeling binnen de regering, waarbij hij vertelde dat president Santokhi zich soms bemoeit met taken, die volgens de grondwet tot het vicepresidentschap behoren.

Continue ReadingBrunswijk: ‘President bemoeit zich met grondwettelijke taken vicepresident’

Oude kademuur uit 19e eeuw ontdekt aan Waterkant

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Tijdens graafwerkzaamheden voor de rehabilitatie van de Waterkant, uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Baitali N.V. onder het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP), is een oude kademuur uit de 19e eeuw ontdekt. Deze muur beschermde destijds de Waterkant tegen riviererosie. Erfgoeddeskundigen hadden vooraf al aangegeven, dat de kans bestond dat de muur tijdens de werkzaamheden zou worden blootgelegd.

Continue ReadingOude kademuur uit 19e eeuw ontdekt aan Waterkant

President Santokhi optimistisch over toekomst van Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi gaf onlangs in zijn jaarrede aan dat er belangrijke stappen zijn gezet in de herziening van de energietarieven, met als doel verlagingen, wat verlichting zal brengen voor veel gezinnen in deze moeilijke tijden. Dit proces gebeurde in nauwe samenwerking met vakbonden, waaronder Ravaksur PLUS, en er zijn akkoorden bereikt met veiligheidsbonden.

Continue ReadingPresident Santokhi optimistisch over toekomst van Suriname

VES: ‘Suriname op fragiele weg naar economische stabiliteit’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

“De afgelopen tijd is de term “economische stabiliteit” steeds vaker in het nieuws en wordt deze veelvuldig gebruikt door politici. Echter, er lijkt een gebrek aan begrip over wat dit concept daadwerkelijk inhoudt. Vaak wordt enkel verwezen naar dalende inflatie en een zekere mate van wisselkoersstabiliteit, zonder de diepere implicaties te belichten”, aldus de Vereniging van Economisten in Suriname in de september-editie van ‘Inzicht’.

Continue ReadingVES: ‘Suriname op fragiele weg naar economische stabiliteit’

Peers Suriname: ‘FID van TotalEnergies biedt nieuwe kansen’

Met de recente ondertekening van de Final Investment Decision (FID) door TotalEnergies op 1 oktober 2024, betreedt Suriname een nieuwe fase van economische ontwikkeling. Terwijl dit zonder twijfel een historische mijlpaal is die kansen schept voor het land, brengt het ook nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Het toekomstige inkomen van het 'GranMorgu' olieveld biedt veelbelovende vooruitzichten voor Suriname, met een gegarandeerde inkomstenstroom over een periode van ten minste 20 jaar.

Continue ReadingPeers Suriname: ‘FID van TotalEnergies biedt nieuwe kansen’