Personeel PCS ontvangt vandaag salarissen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De salarissen van het personeel van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) zullen vandaag verwerkt worden. Dit zei de PCS-directeur Jeetendra Jitan vandaag tegenover SUN WEB TV. Het personeel heeft maandag een schrijven van de directie ontvangen waarin aan hen werd meegedeeld dat de uitbetaling van de salarissen niet zal plaatsvinden.

Continue ReadingPersoneel PCS ontvangt vandaag salarissen

Finabank boekt solide resultaten en versterkt relatie met investeerders

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Finabank N.V. heeft haar halfjaarverslag gepubliceerd over de periode eindigend op 30 juni 2024, waarin solide financiële prestaties worden belicht. In dit verslag biedt de bank inzicht in de economische omstandigheden, haar strategie en de verwachtingen voor de rest van het jaar.

Continue ReadingFinabank boekt solide resultaten en versterkt relatie met investeerders

Santokhi kijkt vooruit naar toekomstige jaarredes na 2025

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi zei tegenover journalisten na zijn vijfde jaarrede dat hij nog meerdere jaarredes hoopt uit te spreken na 2025. Hij zei dat er grote plannen aankomen, en dat er hard gewerkt moet worden om deze te realiseren. Volgens Santokhi zijn er ondanks de zware inspanningen in de afgelopen periode, positieve resultaten geboekt.

Continue ReadingSantokhi kijkt vooruit naar toekomstige jaarredes na 2025

Nieuwe industriële ontwikkeling en welvaart voor alle burgers creëren

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi is gisteren tijdens zijn jaarrede uitgebreid ingegaan op actuele ontwikkelingen die aan de orde zijn en hebben geleid tot toenemende internationale en regionale politieke en economische interesse. In zijn uiteenzetting verwees hij naar onder andere de steun van buitenlandse investeerders en de oprichting van nieuwe bedrijven.

Continue ReadingNieuwe industriële ontwikkeling en welvaart voor alle burgers creëren

Debipersad roept op tot strategisch olie-inkomensplan voor Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Steven Debipersad, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), dringt bij de regering aan om een strategisch plan op te stellen voor het beheer van de olie-in-komsten na de definitieve investeringsbeslissing (FID) van TotalEnergies voor de eerste offshore olie-ont-wikkeling van het land.

Continue ReadingDebipersad roept op tot strategisch olie-inkomensplan voor Suriname

Historisch moment, de bevolking gaat onder vernieuwd en rechtvaardiger kiesstelsel naar stembus

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi sprak gisteren tijdens zijn jaarrede eveneens over een belangrijk verkiezingsjaar voor Suriname en riep zijn landgenoten op zich op te maken voor het stemmen. Hij zei dat met de algemene, vrije en geheime verkiezingen op zondag 25 mei 2025, dit een historisch moment zal zijn, waarbij de bevolking onder een vernieuwd en rechtvaardiger kiesstelsel naar de stembus gaat.

Continue ReadingHistorisch moment, de bevolking gaat onder vernieuwd en rechtvaardiger kiesstelsel naar stembus

DE OUDSTE KRANT IN SURINAME IS 115 JAAR

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Honderdvijftien jaar geleden, op 1 oktober 1909, verscheen de eerste editie van De West. Destijds gebeurde dit onder leiding van de toenmalige hoofdredacteur, William Kraan. De publicatie, bekend om haar kritische artikelen, trok in 1943 David George Albert Findlay aan, die gaandeweg de krant overnam en in 1950 de publicatie verruimde tot een dagblad. Overtuigd van de vrijheid van meningsuiting en de rol van nieuws, waarheidsvinding en commentaar, is de missie door meerdere generaties voortgezet.

Continue ReadingDE OUDSTE KRANT IN SURINAME IS 115 JAAR

BEGROTEN ZONDER BETEKENIS

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op de eerste werkdag van de tiende maand, presenteert de president plichtsgetrouw aan de Grondwet, onze Surinaamse miljardennota, de concept staatsbegroting, tezamen met de jaarrede, met wat politiek-bestuurlijke kreten, gevolgd door wat weken van politieke beschouwingen. Daar scoren oppositie en coalitie punten, niet door de daadwerkelijke begroting te bespreken, maar door met sensatie te slingeren in de richting van de ministers die bij de duivel te biecht gaan, over wat de volksgemoederen op een willekeurige dag verhit.

Continue ReadingBEGROTEN ZONDER BETEKENIS