Read more about the article Voorbereiding nieuwe schooljaar chaotisch
Robert Peneux, directeur Onderwijs

Voorbereiding nieuwe schooljaar chaotisch

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Robert Peneux oud-minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, heeft in het radioprogramma  101.3 FM Gold verklaard, bezorgd  te zijn over de huidige staat van het onderwijs in het nieuwe schooljaar. Vooral om het feit, dat tot eind september, er nog aanhoudende inschrijvingen waren, en dat het allemaal chaotisch aan toe is gegaan. Volgens Peneux is het ongebruikelijk,  dat inschrijvingen zo laat in het proces nog open zijn, terwijl scholen op het punt staan te beginnen.

Continue ReadingVoorbereiding nieuwe schooljaar chaotisch

Jagesar: ‘Suriname zal niet meer hetzelfde zijn’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Een langverwachte bekendmaking vanuit Staatsolie werd dinsdagochtend 1 oktober 2024 op het Kabinet van de President van de Republiek Suriname onthuld. In aanwezigheid van de Chief Executive Officers van Total Energies, Patrick Pouyanné, en van Staatsolie, Annand Jagesar, evenals de vicepresident, Ronnie Brunswijk, heeft de president onthuld dat de olievondsten in Block 58, geprojecteerd op 750 miljoen vaten, ontwikkeld zullen worden tot het ‘Gran Morgu’ olieveld, met circa 32 olieputten, pijpleiding infrastructuur en een drijvend productieplatform.

Continue ReadingJagesar: ‘Suriname zal niet meer hetzelfde zijn’

‘Jaarrede Santokhi: Belastingvrije grens naar SRD 9.000’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi opende in De Nationale Assemblee het laatste zittingsjaar met het uitspreken van de Jaarrede, de laatste van deze regeertermijn. De president opende met waardering voor de veerkracht, het geduld en de offers van het volk, in relatie tot de bekendmaking van Total Energies van een investering van meer dan USD 10 miljard, om aardolie als natuurlijke hulpbron te gaan winnen. Santokhi heeft beloofd niemand achter te zullen laten en samen te bouwen aan een beter Suriname, waarbij evenwichtig en duurzaam beheer nodig is.

Continue Reading‘Jaarrede Santokhi: Belastingvrije grens naar SRD 9.000’

FID is een feit

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

TotalEnergies en APA Corporation hebben het finaal investeringsbesluit (Final Investment Decision, FID) voor de ontwikkeling van GranMorgu-productieveld in Blok 58 in het Surinaams zeegebied bekendgemaakt. De constructie- en installatiefase zal ongeveer vier jaren in beslag nemen, wat betekent dat de eerste olie in 2028 geproduceerd wordt.

Continue ReadingFID is een feit