Verkiezingsbudget van ongeveer SRD 800 miljoen staat vast

De regering zal niet meer snoeien in het verkiezingsbudget, van ongeveer SRD 800 miljoen. Dit besluit heeft president Chandrikapersad Santokhi genomen in samenspraak met minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning. Het staatshoofd had minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) verzocht, om de verkiezingsbegroting nog eens te herzien.

Somohardjo zei, tegenover een lokaal medium, dat er een gesprek heeft plaatsgevonden met de president en minister Raghoebarsing over de kwestie van het verkiezingsbudget, en dat hij ze heeft kunnen overtuigen dat de komende verkiezingen in 2025 goedkoper zijn dan de voorgaande verkiezingen. Over enkele maanden gaat de kiesgerechtigde naar de stembus, maar tot nu toe heeft het ministerie van Biza nog weinig stembureaupersoneel ter beschikking voor de verkiezingen van volgend jaar.

Volgens Somohardjo, is er een goede samenwerking met de president, die het geheel omtrent de verkiezingen, vanuit zijn Kabinet helpt monitoren. Het organiseren van de verkiezingen is heel uitdagend, vooral met de nieuwe kiesregeling. Maar toch doet het ministerie er alles aan de verkiezingen in goede banen te leiden. Somohardjo zegt dat hij een ieder die zijn bijdrage levert aan de voorbereiding, van de verkiezingen op het hart drukt, zijn uiterste best te doen, zodat de samenleving goede verkiezingen tegemoet kan zien. De minister deed tot slot een beroep op de samenleving, zich alsnog op te geven, om te werken in een stembureau. Het ministerie van Biza, doet er alles aan, het personeel na de verkiezingen gelijk uit te betalen. Het kan ook liggen aan het uitblijven van de betalingen in 2020, dat men niet bereid is zich op te geven.

More
articles