‘Olie alleen zal geen ontwikkeling brengen, bestuurssysteem moet goed in elkaar zitten’

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft zondagavond tijdens een druk bezochte feestvergadering in Grun Dyari benadrukt dat niet alleen de verdiensten uit olie en gas ontwikkeling zullen brengen. ‘’Maar het is het bestuurssysteem dat goed in elkaar moet zitten.‘’ Rusland voerde aan dat de volle focus van de NPS nu gericht is om het mandaat van het volk te krijgen. De NPS-voorzitter beloofde dat er sprake van goed bestuur en transparantie zal zijn als zij in het machtscentrum zitten.

‘’Er zullen geen zaken achter de hand gehouden worden waarvan de samenleving niet op de hoogte is.‘’

Rusland voerde aan dat indien zij het roer overnemen de juiste, beste en capabele mensen in de functies geplaatst zullen worden om het werk goed te doen. Hij benadrukte dat de NPS binnen twee maanden haar programma over hoe het land geregeerd zal worden, zal presenteren nadat er mandaat is verkregen van het volk. Verder heeft Rusland benadrukt dat het land zodanig moet worden bestuurd dat mensen in staat moeten zijn zich te ontwikkelen.

De NPS maakt zich volgens Rusland ready om als grootste partij uit de bus te komen bij de verkiezingen van 25 mei 2025. De partij moet volgens Rusland weer de leiding van het land krijgen. ‘’De productie moet gestimuleerd worden, want er moet meer verdiend worden om het land tot ontwikkeling te kunnen brengen. De productiesector is de backbone van de eco-nomie en zal krachtig worden gestimu-leerd.‘’

More
articles