Staatsolie en Petrobras sluiten MoU voor duurzame toekomst

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. en het Braziliaanse staatsolie- en gasbedrijf Petróleo Brasileiro S.A. (Petrobras), hebben op donderdag 26 september een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. De overeenkomst markeert de intentie van beide bedrijven om samenwerkingsmogelijkheden te onderzoeken op het gebied van olie- en gasexploratie, koolstofafvang en -opslag, hernieuwbare energie, kennisuitwisseling en calamiteitenrespons.

Volgens Annand Jagesar, algemeen directeur van Staatsolie, biedt de samenwerking een kans voor Staatsolie om te profiteren van de uitgebreide expertise van Petrobras, dat meer dan 1.200 patenten bezit en wereldwijd erkend is als leider in diep- en ultradiepe waterexploratie.

Dit partnerschap zal niet alleen bijdragen aan de ontwikkeling van de Surinaamse olie-, gas- en energie-industrie, maar ook aan de regionale energiezekerheid en de transitie naar duurzamere energiebronnen. Petrobras, een van de grootste olie- en gasproducenten ter wereld, heeft een sterke focus op exploratie en productie in offshore-bekkens en raffinage. Het Braziliaanse bedrijf heeft bijna vijftig jaar ervaring in de ontwikkeling van Braziliaanse offshore-bekkens en beschikt over zeer veel expertise, die ingezet zal worden bij de samenwerking met Staatsolie.

More
articles