Chevron zal volgend jaar een put boren in Blok 5

Chevron zal naar verwachting volgend jaar een put boren in Blok 5, een ondiepe bron in Suriname. Dit werd bekendgemaakt door Annand Jagesar, CEO van Staatsolie, tijdens een gesprek met verslaggevers in Brazilië, aan de zijlijn van de ROG.e 2024-conferentie, volgens een rapport van Upstream Online.

Jagesar meldde ook dat TotalEnergies in 2026 van plan is boringen uit te voeren in Blok 64 en Blok 8, gevolgd door een boring van Petronas in Blok 63. Blok 5 bevindt zich voor de kust van Suriname, op een diepte van 30 tot 45 meter. Volgens Geo Expro biedt het ondiepe offshore-gebied van Suriname veel potentieel, met de uitbreiding van de Campanian-Santonische distale plat- en intrahellingturbidietspelen van offshore-Guyana naar Suriname.

Er zijn aanzienlijke ontdekkingen gedaan door bedrijven zoals APA en TotalEnergies in Blok 58. Ook de succesvolle boring van de Roystonea-1-exploratieput in Blok 52, eind 2023 uitgevoerd door Petronas en ExxonMobil, heeft de exploratie verder naar het oosten uitgebreid.

Chevron heeft een belang van 40 procent in Blok 5 en is de exploitant, terwijl QatarEnergy een belang van 20 procent heeft. De overige 40 procent is in handen van Paradise Oil Company, een dochteronderneming van Staatsolie, de nationale oliemaatschappij van Suriname.

More
articles