Bakker: ‘Alleen een brede coalitie kan Suriname redden’

Wim Bakker, arts en lid van de NPS, heeft in een interview met ATV gezegd, dat geen enkele politieke partij in Suriname, ook niet de NPS, in staat is om het land alleen te ordenen.

Bakker benadrukte, dat het land enkel gered kan worden door een brede coalitie, waarin alle belangrijke groepen van de samenleving vertegenwoordigd zijn. Bakker is daarom voorstander van een blijvende samenwerking tussen NPS en VHP na de verkiezingen van 25 mei 2025.

Bakker wees  op de historische rol van de NPS in het samen brengen van het land en het herstellen van vrede na de militaire staatsgreep en de binnenlandse gewapende strijd. “Het herstel van democratie, economie en vrede is een prestatie die de NPS niet alleen op haar naam kan schrijven, maar die in samenwerking met de VHP is bereikt”, aldus Bakker. Deze samenwerking moet volgens hem dan ook worden voortgezet.

Daarnaast zei Bakker dat de NPS zich moet richten op het organiseren van de drie groepen die volgens hem essentieel zijn voor de eenheid het land: de Nederlandssprekende stedelijke middenklasse, de intelligentsia en de georganiseerde arbeid. Hij zei als NPS hierin faalt, geen andere partij het zal doen. “Suriname moet terug naar de basis van de sociale-democratie en de oorspronkelijke cultuur van de NPS”, aldus Bakker.

More
articles