Niet-OPEC-producenten waaronder Guyana, duwen prijzen ruwe olie omlaag

De ruwe productie van sommige producenten die geen deel uitmaken van het oliekartel, de Organisatie van Petroleum Exporterende Landen (OPEC), groeit. De stijging van het aanbod van niet-OPEC-landen, waaronder Guyana, overtreft de groei van de vraag die bijdraagt aan een overschot op de markt dat zwaar op de prijzen drukt, zoals opgemerkt door experts van S&P Global Commodity Insights tijdens een recente Platts Oil Markets Podcast. Chris van Moessner, Oil Futures Editor bij S&P Global, zei: “We kijken nu naar futures die zich op het laagste niveau sinds december 2021 bevinden.

Continue ReadingNiet-OPEC-producenten waaronder Guyana, duwen prijzen ruwe olie omlaag

Kensmil: ‘Openlijke geweldpleging is bij wet verboden’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Milton Kensmil, woordvoerder van de politie in Suriname (KPS), heeft tegenover ABC online nieuws gezegd, dat hoewel er geen officiële aangifte is gedaan tegen de verdachte Peppie, de politie toch naar hem op zoek is. Volgens Kensmil wijzen de videobeelden “openlijke geweldpleging aan en is sowieso bij wet verboden,” aldus Kensmil.

Continue ReadingKensmil: ‘Openlijke geweldpleging is bij wet verboden’

TotalEnergies gestart met zoektocht naar diepwaterplatforms voor offshore Suriname

De Franse energiereus TotalEnergies is gestart met de zoektocht naar diepwaterplatforms en ondersteuningsvaartuigen om de olie- en gasvoorraden voor de kust van Suriname te ontwikkelen. Dit volgt op eerdere ontdekkingen in samenwerking met APA Corp, zo meldden anonieme bronnen aan Bloomberg.

Continue ReadingTotalEnergies gestart met zoektocht naar diepwaterplatforms voor offshore Suriname

Illegale migratie en de bijbehorende formele status van migranten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Steven Mac Andrew minister van Arbeid Werkgelegenheid Jeugdzaken zei vanmorgen, tegenover De West dat hij de kwestie van Amnestie vandaag in de Raad van Ministers (RvM) gaat bespreken. Volgens hem zal de regering beleid moeten ontwikkelen voor door de Staat erkende asielzoekers. “Zij mogen namelijk in Suriname blijven, maar aanvullende maatregelen zijn nodig, zoals bijvoorbeeld het mogen werken zonder werkvergunning”, aldus Mac Andrew.

Continue ReadingIllegale migratie en de bijbehorende formele status van migranten

TotalEnergies van plan Gran Morgu-veld voor Surinaamse kust te ontwikkelen

Het Franse energiebedrijf TotalEnergies verwacht binnenkort groen licht te geven voor de ontwikkeling van het Gran Morgu-veld voor de kust van Suriname. Dit project, gericht op een productiecapaciteit van 220.000 vaten olie per dag, zal een drijvend productie-, opslag- en losschip (FPSO) omvatten, aldus CEO Patrick Pouyanné tijdens de ROG.e olie- en aardgasconferentie in Rio de Janeiro op 23 september.

Continue ReadingTotalEnergies van plan Gran Morgu-veld voor Surinaamse kust te ontwikkelen

Douane koersen wederom hoger

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De douanekoersen zijn de afgelopen week wederom flink gestegen. De koersen die om de twee weken vast worden gesteld en belangrijk zijn voor de import en export, blijken zeker met SRD 3 te zijn gestegen. De douanekoers ten opzichte van de US dollar voor de komende twee weken is van SRD 29,46  naar 30,56 gegaan en voor de euro van SRD 32,14 naar SRD 34,07.

Continue ReadingDouane koersen wederom hoger

Defensie stelt onderzoek in naar discriminatie van Indiërs door leden MP

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het ministerie van Defensie heeft een diepgaand onderzoek ingesteld naar aanleiding van beschuldigingen over discriminatie en afpersing van Indiërs door leden van de Militaire Politie (MP), die deel uitmaken van de Immigratiedienst op de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

Continue ReadingDefensie stelt onderzoek in naar discriminatie van Indiërs door leden MP

AOSIS-platform cruciaal voor eensgezindheid en gemeenschappelijke visie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Klimaatverandering blijft een van de grootste bedreigingen voor kleine eilandstaten wereldwijd. Terwijl de gevolgen steeds duidelijker worden, groeit ook de noodzaak voor gezamenlijke actie en ondersteuning vanuit de internationale gemeenschap. Tijdens de samenkomst van het AOSIS-platform (Alliance of Small Island States) op 23 september in New York,

Continue ReadingAOSIS-platform cruciaal voor eensgezindheid en gemeenschappelijke visie

TotalEnergies doopt Sapakara South-Krabdagu-veld om tot Gran Morgu

TotalEnergies heeft het Sapakara South-Krabdagu-veld offshore Suriname, officieel hernoemd naar Gran Morgu. Deze verandering werd aangekondigd door Patrick Pouyanné, CEO van TotalEnergies, naar aanleiding van een verzoek van Staatsolie, zo meldt Upstream Online.

Continue ReadingTotalEnergies doopt Sapakara South-Krabdagu-veld om tot Gran Morgu

GEKIBBEL OM EEN INVALLER

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Wie heeft nu de doorslag gegeven voor de levering van een reserve reuze generator,  ter ondersteuning van de elektriciteitsvoorziening  in Albina? Was het de president, of was het de invloed van de vicepresident, die via zijn broer, de directeur van de EBS, de zogeheten ‘back-up’ generator liet weghalen uit de Centrale van het energiebedrijf te Nickerie en vervoeren naar de meest oostelijk gelegen grensplaats Albina?

Continue ReadingGEKIBBEL OM EEN INVALLER

NPS organiseert discussieavond over ontwikkeling Saramacca

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Nationale Partij Suriname (NPS) organiseert op vrijdag 4 oktober  aanstaande een openbare informatie- en discussieavond met als thema: ‘De ontwikkeling van Saramacca: Hoe verder?’. Deze bijeenkomst vindt plaats om 19.00 uur aan de Basralocusweg nummer 15, naast het voetbalveld in het district Saramacca.

Continue ReadingNPS organiseert discussieavond over ontwikkeling Saramacca