World Cleanup Day moet zorgen voor stukje bewustwording

World Cleanup Day is de grootste jaarlijks opschoonactie ter wereld.

Dit jaar werd World Cleanup Day ge-houden op vrijdag 20 september. Inmiddels doen er 180 landen mee. In Suriname heeft de Up To You Foundation afgelopen zaterdag in verband met deze dag, samen met een aantal vrijwilligers de omgeving rondom het André Kamperveen Stadion schoongemaakt.

Hadassah van der Jagt, oprichtster van de Up To You Foundation, heeft in gesprek met een lokaal medium gezegd dat het de tweede jaar is dat de organisatie meedoet aan de World Cleanup Day. Samen met de organisatie Stichting support Recycling Suriname (SuReSur) is er dit jaar voor gekozen het André Kamperveen Stadion op te schonen. Vorig jaar had SuReSur de omgeving rondom het stadion al schoongemaakt, maar met een veel grotere groep aan vrijwilligers, vergeleken met dit jaar.  Dit jaar werden meerdere locaties in Suriname op hetzelfde moment schoongemaakt. De organisatie heeft met behulp van vrijwilligers, elke maand van juli 2023 tot en met juni 2024, een Cleanup Day georganiseerd.

De afgelopen maanden heeft de Up To You Foundation geen opschoonacties meer georganiseerd. Van der Jagt verduidelijkte dat ze voorlopig gestopt zijn, omdat er weinig effectiviteit te merken is. ‘’Er wordt schoongemaakt door een bepaalde groep, en binnen de kortste tijd is de omgeving weer vuil. Het is de bedoeling, dat er wat bewustwording ontstaat binnen de samenleving’’, aldus Van der Jagt.

More
articles