BROMFIETSRIJBEWIJS EEN LACHERTJE

Is men bij deze regering, oftewel het ministerie van Justitie en Politie, de kluts volledig kwijt, om nu na decennia,  met het lumineuze idee van de introductie van een bromfietsrijbewijs te komen? Het bromfietsrijbewijs zou de vele ongelukken met bromfietsen kunnen minimaliseren, denkt men bij dit departement. Maar laat het duidelijk zijn, zelfs een land als Nederland met vele tienduizenden bromfietsen en scooters, heeft geen rijbewijs voor deze tweewielers. Wat men wel heeft in het land aan de Noordzee, is een goed georganiseerde infrastructuur, waar men op een volwassen wijze heeft gedacht aan rijwielpaden en rijstroken voor bromfietsen.

Hierdoor heeft men weten te voorkomen dat bromfietsen noodgedwongen, tussen, naast en voor auto’s bussen en vrachtwagens moeten rijden. In Suriname heeft men te weinig goed begaanbare wegen en nauwelijks of helemaal geen rekening gehouden met tweewielige voertuigen, waaronder de bromfietsers en scooters zeker vallen. Er zijn veel te veel auto’s, bussen en vrachtwagens bij gekomen in de afgelopen dertig jaar en aan de wegen is nauwelijks of niets gedaan. De infrastructuur heeft nauwelijks aanpassing en vergroting ondergaan en met de bromfietsen is geen rekening gehouden. Aan de Indira Gandhiweg rijden PL-bussen zelfs op het rijwielpad als er een file ontstaat en de heren bestuurders van deze bussen, toch zo snel mogelijk de opstopping willen omzeilen. Allemaal de bromfietsers in gevaar brengend. Hoe wil Justitie en Politie nu ineens een oplossing brengen in h

et vraagstuk van de vele bromfietsongelukken? Door een rijbewijs voor deze bestuurders te introduceren? Wij durven gerust te stellen, dat de ongelukken met bromfietsen niet zullen afnemen, want men zal zich toch tussen het snelverkeer moeten begeven wegens het ontbreken van de voor hen bestemde rijstroken.  Er zijn in Suriname tienduizenden bromfietsen en hoe wil men de reeds rondrijdende bezitters van zo een tweewielig voertuig, ineens gaan verplichten een rijbewijs te halen?  En bij elke bromfiets zal een rijbewijs ter beschikking gesteld moeten worden. Hoe denkt men dit probleem op te lossen met ons reusachtig deviezentekort? Nu reeds hebben automobilisten de grootste moeite om hun rijbewijs van de politie te verkrijgen na voor het rijexamen te zijn geslaagd. Dan willen we het niet eens hebben over de mensen die hun rijbewijs moeten verlengen. Die moeten vaak maanden wachten op hun e-rijbewijs, omdat er geen materiaal voorhanden is.  Zelfs voor de e-bikes heeft men tot op heden geen wet- en regelgeving kunnen introduceren, en dan begint men te denken aan rijbewijzen voor bromfietsen?  De regering moet ophouden met tal van waanideeën. En rijbewijzen voor een bromfiets is daar zo een idee van. Een betere infrastructuur, waar veel meer geld mee gemoeid zal zijn, is een veel betere en verstandigere oplossing.

More
articles