Braam: ‘Eerste fase rehabilitatie Palmentuin af’

Clifton Braam, onderdirecteur van Cultuur, zei vorige week vrijdag tijdens de persconferentie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, dat de rehabilitatie en verfraaiing van de Palmentuin, tijdelijk is stopgezet.

De rehabilitatie en verfraaiing van de Palmentuin valt onder het PURP-1 programma, dat uit verschillende fasen bestaat, waarbij de eerste fase al is afgerond. Tijdens deze fase is de status van de verschillende palmbomen nagegaan, dat is gebeurd met behulp van Surinaamse en buitenlandse consultants.

Fase twee moet nu plaatsvinden, deze houdt in, dat er ook andere zaken daaromheen bekeken zullen worden. “We moeten nu wachten, omdat er een managementplan is opgestuurd naar de UNESCO ter goedkeuring, daarom zijn de werkzaamheden bij de Palmentuin stopgezet“, aldus Braam.

Daarnaast zei hij, dat de goedkeuring binnen enkele maanden verwacht wordt. Als die binnen is, zal de rehabilitatie weer opgepakt worden. Met deze fase zal er ook een betere structuur voor onderhoud van de Palmentuin komen.

Braam benadrukte verder dat er ook gekeken moet worden naar het grotere plaatje waarmee PURP bezig is. Dat is de rehabilitatie en verfraaiing van de binnenstad. Er komt een managementautoriteit die zal gaan over onderhoud en andere zaken.

More
articles