President roept internationale gemeenschap op Haïti te ondersteunen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi deed tijdens de vergadering van de ECOSOC  Ad Hoc Advisory Group inzake Haïti, een dringende oproep aan de internationale gemeenschap gezamenlijke inspanningen te leveren ter ondersteuning van Haïti. Santokhi toonde zich diep bezorgd over de complexe crisis die Haïti in haar greep houdt.

Continue ReadingPresident roept internationale gemeenschap op Haïti te ondersteunen

Kwaliteit rauwe melk van groot belang voor volksgezondheid

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Mukesh Ramlagan, voorzitter van de Veehoudersbond Suriname (VBS), zegt dat het testen van de kwaliteit van rauwe melk van groot belang is voor de volksgezondheid. Volgens hem speelt het Bureau Openbare Gezondheid (BOG) hierbij een belangrijke rol, en meet verschillende aspecten om de veiligheid en integriteit van de melk, te waarborgen. De klachten die hierbij kunnen ontstaan voor het melkvee variëren.

Continue ReadingKwaliteit rauwe melk van groot belang voor volksgezondheid

Schoolvervoerders weigeren leerkrachten te vervoeren naar het binnenland

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De transporteurs die belast zijn met het brengen van leerkrachten naar het binnenland, hebben aan het ministerie van Onderwijs laten weten, dat dit niet zal plaatsvinden, zolang zij hun achterstallige gelden niet hebben ontvangen. Volgens de transporteurs heeft het ministerie ze meegedeeld dat het eerst de ambtenaren zal uitbetalen, en daarna de bushouders.

Continue ReadingSchoolvervoerders weigeren leerkrachten te vervoeren naar het binnenland

Nog steeds aangiften van pinpasfraude

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De politie heeft in de afgelopen periode drie verdachten aangehouden in de skimmingszaak (pinpasfraude). Deze verdachten zijn A.T. (40), P.A. (39) en C.S. (25). Dit onderzoek wordt verricht door de afdeling Fraude. Ondanks deze aanhoudingen, worden er nog steeds frequent aan-giften opgenomen van benadeelden die geld zijn kwijtge-raakt zonder dat zij hebben gepind bij een geldautomaat. De politie doet in dat kader een dringend beroep op de samenleving, vooral in deze periode, waarbij de salarisstortingen zullen plaatsvinden.

Continue ReadingNog steeds aangiften van pinpasfraude

Informatiesessie voor ondernemers over gewijzigd Prijsaanduidingsbesluit

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het onderdirectoraat Interne Markt van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en technologische Innovatie (EZ), heeft een infosessie gehouden voor verschillende ondernemersorganisaties inzake het Prijsaanduidingsbesluit dat op 9 februari 2024 per staatsbesluit is gewijzigd. De wijziging houdt onder andere in de vereisten waaraan bonnen van zowel de klein- als groothandel moeten voldoen. In het kader hiervan is er een infosessie georganiseerd op donderdag 19 september 2024 in de vergaderzaal van het ministerie van EZ.

Continue ReadingInformatiesessie voor ondernemers over gewijzigd Prijsaanduidingsbesluit

MinOWC verduidelijkt kwestie Poortgebouw

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Tijdens een persconferentie van het MinOWC heeft minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) verduidelijking gebracht over het poortgebouw welke toebehoort aan het RK-Bisdom. Op vrijdag 6 september jl. werd een mogelijke sloop van het poortgebouw gelegen aan de Monseigneur Wulfinghstraat stopgezet. De Commissie Monumentenzorg gaf daarbij aan dat het slopen van het gebouw ernstige consequenties kan hebben voor de status van Suriname op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Continue ReadingMinOWC verduidelijkt kwestie Poortgebouw
Read more about the article World Cleanup Day moet zorgen voor stukje bewustwording
In heel Suriname hebben vrijwilligers afval opgeruimd tijdens de World Cleanup Day. (foto: Regilio Derby)

World Cleanup Day moet zorgen voor stukje bewustwording

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

World Cleanup Day is de grootste jaarlijks opschoonactie ter wereld. Dit jaar werd World Cleanup Day ge-houden op vrijdag 20 september. Inmiddels doen er 180 landen mee. In Suriname heeft de Up To You Foundation afgelopen zaterdag in verband met deze dag, samen met een aantal vrijwilligers de omgeving rondom het André Kamperveen Stadion schoongemaakt.

Continue ReadingWorld Cleanup Day moet zorgen voor stukje bewustwording

BROMFIETSRIJBEWIJS EEN LACHERTJE

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Is men bij deze regering, oftewel het ministerie van Justitie en Politie, de kluts volledig kwijt, om nu na decennia,  met het lumineuze idee van de introductie van een bromfietsrijbewijs te komen? Het bromfietsrijbewijs zou de vele ongelukken met bromfietsen kunnen minimaliseren, denkt men bij dit departement. Maar laat het duidelijk zijn, zelfs een land als Nederland met vele tienduizenden bromfietsen en scooters, heeft geen rijbewijs voor deze tweewielers.

Continue ReadingBROMFIETSRIJBEWIJS EEN LACHERTJE

Steeds moeilijker doelen binnen IMF-programma te bereiken

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Steven Debipersad, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), heeft  tegenover ABC Online Nieuws aangehaald dat het voor Suriname steeds lastiger wordt om een gezonde staatshuishouding te realiseren. Dit is echter wel noodzakelijk, om de doelstellingen binnen het IMF-herstelprogramma te behalen.

Continue ReadingSteeds moeilijker doelen binnen IMF-programma te bereiken

‘Leerkracht is geen geüniformeerd beroep, kledingtoelage is slechts een tegemoetkoming’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Federatie van Organisaties van Leerkrachten (FOLS) is na drie jaar onderhandelen, er eind augustus 2024 in geslaagd om een kledingtoelage af te dwingen van de regering voor alle voltijdse leerkrachten. Per jaar zullen de leerkrachten een toelage van SRD 1700 ontvangen. Van dit bedrag wordt 10 procent (SRD 170) aan pensioenpremie ingehouden.

Continue Reading‘Leerkracht is geen geüniformeerd beroep, kledingtoelage is slechts een tegemoetkoming’