TotalEnergies investeert USD 31 miljard in Blok 58

De ontwikkeling van het Blok 58-project door TotalEnergies voor de kust van Suriname, speelt een grote rol in de voorspelde USD 31 miljard aan uitgaven voor offshore olie- en gasprojecten voor de rest van 2024, volgens rapporten van Westwood. Dit project, dat naar verwachting 700 miljoen vaten aan winbare hulpbronnen zal aanboren uit de velden Sapakara South en Krabdagu, maakt deel uit van een bredere trend van grote investeringen in offshore energieproductie.

Voor de productie wordt een drijvend productie-, opslag- en losschip (FPSO) ingezet, dat een capaciteit heeft van 200.000 vaten olie per dag.

De FPSO-romp is beveiligd door de Nederlandse specialist in drijvende technologie, SBM Offshore. Het boren bij dit project zal naar verwachting begin 2026 van start gaan.

Offshore olie- en gascontracten in de sector voor engineering, inkoop en constructie (EPC) hebben in 2024 al een totale waarde van naar schatting USD 34 miljard bereikt, exclusief intentieverklaringen. Deze groei weerspiegelt de bredere wereldwijde vraag naar energie-infrastructuur, waarbij meerdere grote contracten de afgelopen dertig dagen zijn toegekend.

Naast het Surinaamse project heeft Petrobras NOV Flexibles een contract gegund voor de levering van flexibele leidingen voor projecten voor de kust van Brazilië. BP heeft in de Golf van Mexico contracten gegund voor de ontwikkeling van het Kaskida-veld en Shell heeft grote stappen gezet met het Vito-waterfloodproject en de Manatee-gasveldontwikkeling in Trinidad en Tobago.

Deze projecten tonen aan dat er wereldwijd aanzienlijke investeringen worden gedaan in offshore olie- en gaswinning, waarbij TotalEnergies’ project voor de kust van Suriname een belangrijke pijler is in de groeiende energieproductie in de regio.

More
articles