Shell en partners doneren USD 50.000 aan NATIN

Met de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de offshore olie- en gasindustrie in Suriname, heeft de regering prioriteit gegeven aan de opleiding van Surinamers in deze industrie, zodat zij toegang hebben tot toekomstige werkgelegenheid. Daartoe heeft Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. in 2022 het initiatief genomen voor het opzetten van een olie-en gasrichting op het Natuurtechnisch Instituut (NATIN). Dit initiatief wordt ondersteund door internationale oliemaatschappijen die actief zijn in Suriname, waaronder Shell en haar partners Chevron en Hess.

Shell en partners Chevron en Hess hebben dit initiatief ondersteund met een donatie van USD 50.000 aan materialen en apparatuur voor de inrichting en upgrade van de studierichting Procestechniek van het NATIN. Deze donatie omvat educatieve kits voor procesautomatisering, laptops en software licenties en heeft deze studierichting aanzienlijk versterkt. De instroomcohort kan worden verhoogd van het jaarlijks maximaal aantal van 20 naar 36 studenten. Deze donatie heeft ook de facilitering van het curriculum van deze studierichting mogelijk gemaakt tot een niveau dat voldoet aan de vereisten van de Europese en Caribische Gemeenschap (CARICOM) voor certificering op middelbaar beroepsonderwijs niveau.

“Shell is verheugd om de studierichting Procestechniek van het NATIN te ondersteunen, een instelling die cruciaal is voor de ontwikkeling van de volgende generatie ingenieurs die de toekomst van de KE Suriname B.V. (Shell Suriname) Surinaamse olie- en gasindustrie zullen leiden”, aldus Andrew Hepburn, Country Chair van Shell Suriname. “Door onderwijs en innovatie te ondersteunen, helpen we niet alleen bij het opbouwen van een robuuste talentpijp-lijn voor de industrie, maar dragen we ook ons steentje bij om ervoor te zorgen dat kansen toegankelijk zijn voor lokale arbeidskrachten.”

In een reactie op de positieve impact van de donatie, zei de algemeen directeur NATIN-MBO, Iwan Ganga: “Mede dankzij deze investering is NATIN in staat om jaarlijks bijna twee keer zoveel studenten (36) als voorheen toe te laten tot de studierichting Procestechniek. Dit project is ook gericht op het versterken van de lokale arbeidsmarkt door het opleiden van gekwalificeerde werknemers. Met deze bijdrage speelt Shell een cruciale rol in zowel de onder- wijsontwikkeling als de bevordering van technische vaardigheden in de regio.”

More
articles