Binnenkort versnelde procedure werk- en verblijfsvergunningen

In de vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), werd gisteren een overeenkomst ondertekend die inhoudt dat de afhandelingsprocedure voor buitenlandse werknemers inzake een werk- en verblijfsvergunning,  efficiënter en sneller verloopt. De nieuwe regeling is specifiek gericht op bedrijven in Suriname met tenminste twintig werknemers.

De ministers Albert Ramdin (BIBIS), Kenneth Amoksi (Justitie en Politie), Bronto Somohardjo (Binnenlandse Zaken), en Steven Mac Andrew (Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken) zijn de verantwoordelijken voor het ondertekenen van deze belangrijke overeenkomst.

Het is de bedoeling om bedrijven die aan de gestelde voorwaarden voldoen, efficiënter toegang te geven tot de nodige werk- en verblijfsvergunningen voor hun buitenlandse personeel.

Minister Ramdin zei dat de nieuwe regeling bedoeld is om het proces te moderniseren, zodat Suriname aantrekkelijker wordt voor investeerders. ‘’Door deze stap, willen we obstakels minimaliseren en bedrijven tegemoetkomen, zodat werkvergunningen en verblijfsvergunningen eenvoudiger te verkrijgen zijn, zonder dat dit ten koste gaat van de wetgeving’’, aldus de minister.

De versnelde procedure is voor zowel multinationals in Suriname, als voor Surinaamse bedrijven die buitenlandse werknemers willen aannemen, van belang. De komende weken zal de nieuwe procedure verder worden gecommuniceerd naar alle belanghebbenden, zoals bedrijven, organisaties en diplomatieke posten. De nieuwe regeling zal op 1 november aanstaande worden ingevoerd.

More
articles