Megawatt generator van een miljoen dollar voor Albina

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Edmund Neus, ingenieur elektrotechniek en kenner van het energiegebeuren in Suriname, zegt dat het vermogen van een generator wordt weergegeven in megawatt of kilowatt. De wereldmarktprijzen worden bijgehouden en zo weten we, dat gemiddeld voor een machine voor iedere megawatt die je wilt, je een miljoen dollar moet betalen. Het wordt een beetje goedkoper bij hele grote generatoren.

Continue ReadingMegawatt generator van een miljoen dollar voor Albina

Nurmohamed: ‘Niet alle partijen geschikt voor regering’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken, heeft tijdens een VHP-bijeenkomst in Hanna’s Lust gezegd, dat niet alle politieke partijen geschikt zijn om deel uit te maken van de regering. Volgens hem horen de meeste partijen thuis aan de zijlijn en zouden ze het volk geen loze beloften moeten doen.

Continue ReadingNurmohamed: ‘Niet alle partijen geschikt voor regering’

Vuilophalers dreigen wederom met acties

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Vuilophalers in dienst van het ministerie van Openbare Werken, hebben tegenover Suriname Herald hun misnoegen geuit met betrekking tot het uitblijven van de brandstofcompensatie die beloofd was door het ministerie. Volgens de vuilophalers wachten zij al langer dan een jaar op de uitbetaling van een correctie op de brandstofprijs.

Continue ReadingVuilophalers dreigen wederom met acties

Regering en Ravaksur Plus bereiken overeenstemming over energietarieven

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft de gezamenlijke vakbonden, verenigd onder de naam Ravaksur Plus, en hun deskundigen ontvangen op het Kabinet van de President. Aanwezig waren de ministers van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, Justitie en Politie, Kenneth Amoksi tevens ad interim Natuurlijke Hulpbronnen en Financiën en Planning, Stanley Ragoebarsing, de technisch directeur Energie Bedrijven Suriname, Marcel Eijndhoven,

Continue ReadingRegering en Ravaksur Plus bereiken overeenstemming over energietarieven

POPULISTISCHE STOMMITEIT EN DE GEVOLGEN

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Albina  en omgeving hebben te maken met een enorm energieprobleem, dat is ruim een week geleden nadrukkelijk tot uiting gekomen tijdens een volksprotest op de Luitenant Weyneweg nabij de grensplaats. Demonstranten die zeer verhit waren, jouwden de vicepresident uit, nadat hij beloofd had dat er spoedig een oplossing zou komen voor het energievraagstuk, dat vrijwel dagelijks tot stroomonderbrekingen heeft geleid. Vicepresident Brunswijk was dan wel ter plekke, maar wist de demonstranten niet te kalmeren, omdat die al veel te lang met de stroomonderbrekingen zitten en geen genoegen namen met een uitleg van Brunswijk,

Continue ReadingPOPULISTISCHE STOMMITEIT EN DE GEVOLGEN

VSB uit bezorgdheid over milieu-impact na vrachtwagenongeluk in Afobaka Stuwmeer

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) uit haar ernstige bezorgdheid over een verontrustend incident dat op 26 augustus plaatsvond in het Afobaka stuwmeer. Een vrachtwagen met chemische stoffen kwam toen in het meer terecht. Pas het afgelopen weekend is het voertuig uit het water gehaald. Bij de berging werd een aanzienlijke hoeveelheid chemische stof ontdekt, wat grote vragen oproept over de mogelijke milieu- en gezondheidsimpact van het ongeluk.

Continue ReadingVSB uit bezorgdheid over milieu-impact na vrachtwagenongeluk in Afobaka Stuwmeer

Amoksi: ‘Tekort aan financiële middelen blijft uitdaging’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft de afgelopen week tijdens de bevorderingen bij het Korps Brandweer Suriname gezegd, dat de bevorderingen niet het enige probleem zijn die korpsen hebben. Volgens hem is de financiële uitdaging nog steeds één der grote problemen waarmee het ministerie kampt, waardoor zaken niet gelijk gerealiseerd kunnen worden.

Continue ReadingAmoksi: ‘Tekort aan financiële middelen blijft uitdaging’