Ramdin reageert op kritiek op IMF

Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft  in het radioprogramma ABC-aktueel gereageerd op recente kritiek, geleverd op het herstelprogramma van de overheid in samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Ramdin zei dat het IMF door sommige mensen selectief wordt gebruikt als vehikel, om kritiek te leveren op de regering. “Wanneer het uitkomt, is het IMF goed voor een argument, maar wanneer dat niet het geval is, wordt er kritiek geleverd op de regering”, aldus Ramdin. Daarnaast benadrukte hij dat deze houding vaak voorkomt in periodes van verkiezingen, waarbij de regering doelbewust wordt bekritiseerd om politieke redenen.

Volgens Ramdin moet men juist blij zijn, dat de regering via dialoog en onderhandeling een realistisch en bevredigend resultaat heeft bereikt in de onderhandelingen met de vakbonden. Ook benadrukte hij dat het belangrijk, is dat mensen erkennen dat de overheid, in overleg met de vakbeweging en werknemers, een oplossing heeft gevonden, die tegemoetkomt aan de noden van zowel de arbeiders als de Surinaamse economie.

Ramdin uitte zijn vertrouwen in de zevende goedkeuring van de IMF-evaluatie. ‘’De Surinaamse regering heeft, ondanks de moeilijke omstandigheden, voldaan aan de gestelde benchmarks van het IMF. Er is geen reden om te denken dat het IMF niet positief zal oordelen”, aldus Ramdin. ‘’De regering heeft door dialoog en acceptabel beleid, resultaat bereikt voor de komende zes tot negen maanden.’’

More
articles