WHO prekwalificeert eerste vaccin tegen mpox

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft aangekondigd, dat het MVA-BN-vaccin het eerste vaccin tegen mpox (monkeypox, voorheen apenpokken) is dat aan de prekwalificatielijst is toegevoegd. De goedkeuring van de prekwalificatie zal naar verwachting de tijdige en verhoogde toegang tot het MVA-BN-vaccin in gemeenschappen die getroffen zijn door mpox vergemakkelijken, om de transmissie te verminderen en de uitbraak te helpen indammen.

Continue ReadingWHO prekwalificeert eerste vaccin tegen mpox

Staatsolie tekent twee PSCs met PetroChina voor offshore blokken in Suriname

Staatsolie heeft onlangs aangekondigd dat het twee Production Sharing Contracts (PSCs) heeft getekend met PetroChina Investment Suriname B.V. voor de offshore blokken 14 en 15 in het Shallow Offshore 2 Acreage (SHO2) van Suriname. Deze blokken liggen in waterdiepten tot 150 meter, in een gebied ten oosten van Blok 52, waar Petronas eerder meerdere olievondsten deed.

Continue ReadingStaatsolie tekent twee PSCs met PetroChina voor offshore blokken in Suriname

Douanebond eist duurzame oplossing voor knelpunten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Joyce de Vlugt, voorzitster van de Douanebond, heeft tijdens een algemene ledenvergadering gezegd, dat de bond minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning twee weken de ruimte geeft om zaken bij de douane definitief op te lossen. ‘’De maat is vol en het wordt tijd voor een duurzame oplossing’’, aldus De Vlugt.

Continue ReadingDouanebond eist duurzame oplossing voor knelpunten

Water- en stroomvoorziening Albina en omgeving

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In 2023 zijn ter verbetering van de watervoorziening in Marowijne, drie nieuwe waterbronnen aangelegd in Marijke Dorp, Albina, waardoor de productie van ruwwater is verhoogd van ongeveer 30 m³/uur naar 90 m³/uur. Echter, de stroomvoorziening is nog een heikel punt: na een stroomonderbreking kan slechts een uur water gepompt en gedistribueerd worden, alvorens deze processen stil komen te liggen. De recent aangelegde bronnen zijn namelijk nog niet aangesloten op de noodstroomgenerator.

Continue ReadingWater- en stroomvoorziening Albina en omgeving
Read more about the article World Clean Up Day voor een schoon Suriname
In heel Suriname hebben vrijwilligers afval opgeruimd tijdens de World Cleanup Day. (foto: Regilio Derby)

World Clean Up Day voor een schoon Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op zaterdag 21 september aanstaande, wordt wereldwijd wederom World Cleanup Day gehouden. In Suriname wordt deze internationale activiteit groots aangepakt op initiatief van Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur). Ook dit jaar doen honderden vrijwilligers, meerdere bedrijven, milieuorganisaties, en overheidsinstanties mee aan de landelijke schoonmaakactie.

Continue ReadingWorld Clean Up Day voor een schoon Suriname

Kampoe en Friends halen finale troefcall happening

  • Post author:
  • Post category:Sport

De finale van de troefcallhappening van Club Charity, gaat tussen TCV Kampoe en Friends. Deze ploegen wonnen afgelopen dinsdag hun halve finalewedstrijden. Kampoe kwam uit tegen Palm Boys en won alle 4 ronden. Eindstand 91 – 61. Friends had ook weinig moeite tegen gastheer Charity. Friends won met 108 – 64. De finale van dit toernooi wordt vanavond gespeeld in de zaal van Court Charity om 20.00 uur. Om de derde plaats komen uit de ploegen van Charity en Palm Boys. De top 3 ontvangt een trofee, de top 4 ontvangt geldprijzen. De kampioen krijgt een wisseltrofee.

Continue ReadingKampoe en Friends halen finale troefcall happening

Spelers Natio terneergeslagen na verlies tegen Guadeloupe

  • Post author:
  • Post category:Sport

Centraal verdediger Myenty Abena van ons nationaal voetbalteam heeft in gesprek met een internationaal medium gezegd dat het verlies van 1-0 tegen het team van Guadeloupe zwaar aanvoelt. Voor Abena en zijn teamgenoten kwam het verlies zwaar aan, vooral na de 3-1 overwinning enkele dagen eerder tegen rivaal Guyana. “Bij die wedstrijden hebben we als een team gestreden”, gaf Abena aan. Volgens de centrumverdediger was het verlies te wijten aan gebrek aan communicatie. “Ook bij het eerste doelpunt. We wisten op dat moment even niet, wie we moesten verdedigen.

Continue ReadingSpelers Natio terneergeslagen na verlies tegen Guadeloupe

Duurzame kust- en maritieme infrastructuurplanning centraal bij GRID-project

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op woensdag 4 september jl. is er een tweede stakeholdersmeeting gehouden met betrekking tot het Suriname GRID-project (Green Infrastructure Development), dat wordt getrokken door het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en is geïnitieerd door het World Wildlife Fund Guianas (WWF).

Continue ReadingDuurzame kust- en maritieme infrastructuurplanning centraal bij GRID-project