Veehoudersbond wil rechtszaak aanspannen tegen LVV en MCP

Mukesh Ramlagan, voorzitter van de Veehoudersbond Suriname, is van plan tegen het ministerie van Landbouw, Veeteelt Visserij (LVV) inzake eerdere uitspraken over afspraken met betrekking tot de inhoudingen op de afdrachten van melkveehouders, een nieuwe rechtszaak aan te spannen. Als gevolg hiervan is de bond van plan een nieuwe zaak aan te spannen tegen het ministerie van LVV en de Melk Centrale Paramaribo (MCP), omdat ze niet vooraf informatie hebben verstrekt over deze inhoudingen.

De bond stelt een schikking voor aan LVV en is tevens van plan een zaak tegen het departement aan te spannen met betrekking tot de inhoudingen op de afdrachten aan melkveehouders. In deze zaak zal advocaat Van Brussel, die momenteel werkt aan de claim van de vakbond, trachten hun compensatie veilig te stellen. De voorzitter van deze bond stelt voor om vanaf 1 oktober af te zien van de zondagse rauwe melkleveringen, totdat er betere tijden zijn aangebroken, aangezien het aanbod van rauwe melk op de zondag drastisch is afgenomen.

Ramlagan die eerder had laten weten dat zijn advocaat de eerste zaak in het voordeel van de bond had kunnen beslechten, maakte ons duidelijk dat de naam die toen was verschenen in een eerder artikel niet juist was en dat het gaat om Advocatenkantoor Mr.H.H.Veldkamp. Intussen is contact gemaakt met mr. Antoon Karg die bevestigde, dat de zaak inderdaad werd behandeld door mr. Henk H. Veldkamp.

 

More
articles