Suriname ontvangt extra ondersteuning voor gezondheidszorg van Cuba

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft tegenover ABC online nieuws gezegd, dat Suriname extra hulp zal krijgen van Cuba op het gebied van gezondheidszorg. Als alles volgens plan verloopt, zullen tien gespecialiseerde verpleegkundigen uit Cuba worden ingezet op de neonatale afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Continue ReadingSuriname ontvangt extra ondersteuning voor gezondheidszorg van Cuba

Brain drain bij Staatsolie beperkt tot bepaalde functies

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Annand Jagesar, algemeen directeur van Staatsolie, heeft tegenover SUN aangegeven, dat los van de verschillende bedrijven, ook Staatsolie te kampen heeft met brain drain, die beperkt is tot bepaalde functies. Hij verklaart dat bij de raffinaderij van Staatsolie te Tout Lui Faut ruim 50 operators en engineers vertrokken zijn naar het buitenland. “De meesten vertrekken naar Nederland.

Continue ReadingBrain drain bij Staatsolie beperkt tot bepaalde functies

‘Verontrustende stijging aantal gevallen van zelfbeschadiging’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Dr. Fauzia Poese, arts aan het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo, heeft haar bezorgdheid geuit over de toenemende frequentie van zelfbeschadiging onder jongeren in Suriname. Poese meldt dat jonge mensen steeds vaker met ernstige gevallen van zelfbeschadiging in het ziekenhuis worden opgenomen, vaak na het innemen van zeer giftige pesticiden. "We zien te vaak mensen die zich in acute noodsituaties bevinden na het innemen van gevaarlijke stoffen en zich afvragen, of ze zullen overleven. Helaas kunnen we vaak niets doen vanwege de hoge toxiciteit van de stoffen", aldus Poese.

Continue Reading‘Verontrustende stijging aantal gevallen van zelfbeschadiging’

Huishoudens Albina die schade hebben geleden mogen klacht indienen bij EBS

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Enkele Bewoners van Albina hebben afgelopen maandag tijdens het protest, waarbij de weg uren werd gebarricadeerd, gezegd dat als gevolg van de voortdurende stroomonderbrekingen, heel veel elektrische apparaten defect zijn geraakt. Marcel Eyndhoven, technisch directeur N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS), zei dinsdag tijdens een persconferentie, dat huishoudens die schade hebben geleden, een klacht mogen indienen bij de EBS.

Continue ReadingHuishoudens Albina die schade hebben geleden mogen klacht indienen bij EBS

Water stuwmeer mogelijk wederom vervuild door chemicaliën

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het water in het stuwmeer is mogelijk weer vervuild, doordat een truck met giftige stoffen in de laadbak, die gebruikt worden voor de goudwinning, op tot nog toe onverklaarbare wijze in het stuwmeer terecht is gekomen en er zeker twee weken in heeft gelegen. De stof die in de laadbak vervoerd werd, staat bekend als ‘Jin Chan’ en dient net als cyanide, om goud uit erts te verwijderen.

Continue ReadingWater stuwmeer mogelijk wederom vervuild door chemicaliën

Laatste ontwikkelingen over hiv-behandeling en onderzoek naar genezing

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, bevestigt dat vaccins tegen mpox (mpox, voorheen apenpokken) thans beschikbaar zijn en andere medische voorraden, zoals bijvoorbeeld covid-vaccins, en gaf ook uitleg over hoe de hiv-bestrijding verloopt.

Continue ReadingLaatste ontwikkelingen over hiv-behandeling en onderzoek naar genezing

De Arend nieuwe basketbal kampioen

  • Post author:
  • Post category:Sport

In de Ismay van Wilgen sporthal wist het team van De Arend gisteren the best of five play off wedstrijd te winnen en daardoor de nieuwe kampioen van de Suriname Basketbal Associatie(SBA). Het team uit Frimangron onttroonde gisteravond Koi Carper Aladey door game 4 van de mannenhoofdklasse finaleserie met 81-62 te winnen. De Arend sleepte daarmee zijn vijfde landstitel in de wacht.

Continue ReadingDe Arend nieuwe basketbal kampioen

AWJ en IDB evalueren voortgang project ‘Labor Market Alignment with New Industries’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) en de Inter-American Development Bank (IDB) hebben onlangs de voortgang van het project ‘Labor Market Alignment with New Industries’ (Afstemming van de arbeidsmarkt op nieuwe sectoren) geëvalueerd.

Continue ReadingAWJ en IDB evalueren voortgang project ‘Labor Market Alignment with New Industries’

VOORLOPIG BUTBUTU OPLOSSING EBS VOOR ALBINA

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De N.V. Energiebedrijven Suriname is ook na de uitleg van directeur Leo Brunswijk op een persconferentie over de energievoorziening in Albina niet in staat op een normale en betrouwbare wijze 24 uur per dag stroom in de grensplaats en omgeving te leveren. De EBS heeft in Albina momenteel geen betrouwbare generatoren staan die een constante levering van elektriciteit in Albina en omliggende dorpen kunnen garanderen.

Continue ReadingVOORLOPIG BUTBUTU OPLOSSING EBS VOOR ALBINA

GAP-training in Wanica: Duurzame landbouwontwikkeling voor de toekomst

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) verzorgt momenteel een intensieve Good Agricultural Practices (GAP) training, gericht op de duurzame ontwikkeling van de landbouw in Suriname. Deze training is een onderdeel van het Suriname Agriculture Markt Access Project (SAMAP), en de focus ligt hierbij op het implementeren van een programma voor capaciteitsopbouw voor belanghebbenden in de landbouwsector.

Continue ReadingGAP-training in Wanica: Duurzame landbouwontwikkeling voor de toekomst