Vandaag rustig in Albina

Begin van de week was het onrustig in Albina, strubbelingen tussen strijdbare jonge Albinezen en de vice president himself. Hij gaf opdracht de barricades op de Luitenant Wyneweg op te ruimen door politie-eenheden. Districtscommissaris (DC) van Marowijne Clyde Hunswijk bleef weg van de protesten. Volgens Albinezen was hij niet te zien omdat hij vreesde ook uitgejouwd te zullen worden. In de afgelopen maanden en ook van de week is getracht DC Hunswijk te bereiken maar helaas is dat ons niet gelukt.  Wat wij van DC Hunswijk wilden vernemen is: Zou u ons toch een reactie kunnen geven over de huidige stand van zaken in Albina? We hebben vernomen dat er wederom onrust is in Albina? Wat is daarvan waar?

Vandaag waren er berichten dat het onrustig leek te zijn in Albina, maar in gesprek met Albinezen werd ons gemeld dat het rustig bleek te zijn.

Echter werd weersproken dat volgens directeur Leo Brunswijk er geen problemen zouden zijn met de elektriciteit- en drinkwatervoorziening.

Bewoners van Albina willen een oplossing; de weg blijft gebarricadeerd is de mening van de gebruikers. Voorts wordt naar verluidt medegedeeld dat David Abiamofo, minister van Natuurlijke Hulpbronnen, afgelopen woensdag aanwezig scheen te zijn in Albina, maar hij heeft zich schuilgehouden. De bewindsman wilde niet ingaan op vragen en trok zich haastig terug voor de camera’s.

More
articles