PTC-opleiding Werktuigbouwkunde ontvangt goedkeuring voor accreditatie

Op 23 augustus 2024 heeft de accreditatieraad, conform de Wet NOVA 2007, besloten de accreditatieaanvraag van het Polytechnic College Suriname (PTC) voor de hbo-bacheloropleiding Werktuigbouwkunde goed te keuren. Deze accreditatie bevestigt de hoge kwaliteit en professionaliteit van de opleiding.

De accreditatie is het resultaat van een grondige evaluatie door een visitatiecommissie, die op 8 november 2023 een uitgebreide audit heeft uitgevoerd. De commissie beoordeelde verschillende aspecten van de opleiding, waaronder de beoogde eindkwalificaties, het onderwijsprogramma, de kwaliteit van het personeel, en de beschikbare voorzieningen. Het rapport van de commissie concludeerde dat de opleiding voldoet aan internationale standaarden en adequaat voorbereid is op de functies die afgestudeerden in de beroepspraktijk zullen vervullen. Bijzonder positief werd de professionele oriëntatie van de opleiding en de afstemming met internationale normen, zoals de Dublin descriptoren, beoordeeld.

Met deze accreditatie verstevigt het PTC zijn positie als een toonaangevende aanbieder van technische opleidingen in Suriname en biedt het studenten de kans om met een erkende hbo-opleiding een waardevolle bijdrage te leveren aan de werktuigbouwkundige sector.

 

More
articles