Del Castilho: ‘Frustratie gerechtvaardigd; nutsvoorzieningen is een recht van gebruikers’

Angelique del Castilho voorzitter van het Democratische Alternatief’91 (DA’91), zei in een reactie op de protestacties van Albinezen afgelopen maandag, dat de frustratie gerechtvaardigd is. Volgens Del Castilho ervaren de bewoners in de meeste districten en het binnenland, al jaren dat de basis nutsvoorzieningen meer een luxe dan een recht zijn van de gebruikers.

Elke verkiezing wordt beloofd, dat er verbetering in de energie en drinkwatervoorziening zal worden gebracht. “Nog erger als de bewoners tot actie overgaan dan gaat de op een na hoogste bestuurder, de vice president, zich bemoeien met de situatie en laat weten, dat er geen echte of directe oplossing is voor de gebruikers van licht en water”, aldus Del Castilho.

Volgens haar is het een terechte vraag van gebruikers, als gesteld wordt, wat ben je dan komen doen? Del Castilho zei dat we echt moeten bidden voor ons land ter voorkoming een grotere escalatie. Ze is van mening, dat de regering niet alleen kennis en deskundigheid ontbeert, “maar mijn inziens ook de politieke wil om een verandering ten goede te brengen in deze gemeenschappen niet aanwezig is, want bepaalde politici zijn er meer gericht op de mensen afhankelijk te houden”. “Dat is meer hun richting”, aldus Del Castilho.

Volgens haar zijn de bestuurders ook niet in staat, goed met de mensen om te gaan. Ze maakt duidelijk dat het de dan volgende verkiezing is waarbij energie- en drinkwatervoorziening aandacht zullen krijgen. Ook vroeg Del Castilho zich af, hoe degenen die de vice president adviseren (denk aan protocol, communicatiedeskundige) inhoud denken te geven aan zijn hoge functie met deze situaties, waar het uit de hand dreigt te lopen. Tevens merkte ze op, dat het gedrag dat de mensen die nu in de leiding van het land zijn (geen respect voor gezag, geen respect voor instituten, structuren) hebben en dat het thans tegen ze keert. De vice president is boos geworden omdat de mensen hem hebben uitgejouwd, maar hij heeft niet het recht boos te worden. Hij zou alles over zich heen moeten laten komen en rustig met de mensen hebben doorgepraat. Begrip moeten tonen, dat ze onrustig zijn.

“Als hij in hun schoenen stond, hoe hij zich zou voelen, maar tegelijkertijd ook beseffen dat hij zich ook zo heeft gedragen in het verleden”, aldus Del Castilho.

More
articles