Del Castilho: ‘Frustratie gerechtvaardigd; nutsvoorzieningen is een recht van gebruikers’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Angelique del Castilho voorzitter van het Democratische Alternatief’91 (DA’91), zei in een reactie op de protestacties van Albinezen afgelopen maandag, dat de frustratie gerechtvaardigd is. Volgens Del Castilho ervaren de bewoners in de meeste districten en het binnenland, al jaren dat de basis nutsvoorzieningen meer een luxe dan een recht zijn van de gebruikers.

Continue ReadingDel Castilho: ‘Frustratie gerechtvaardigd; nutsvoorzieningen is een recht van gebruikers’

Investeren in Defensie is essentieel voor bescherming van Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In een gesprek met een lid van de redactie van De West, heeft Krishna Mathoera, minister van Defensie enkele belangrijke punten aangehaald over de huidige situatie binnen de defensieorganisatie. Mathoera zei dat er op dit moment een groep van 60 rekruten in opleiding is. "Ze zijn al enkele weken bezig in de Ayoko Kazerne te Zanderij en zullen binnen een paar weken als geoefende militairen worden verklaard," aldus Mathoera. Vervolgens benadrukte Mathoera, dat de belangrijkste missie van Defensie is het beschermen van Suriname en zijn natuurlijke hulpbronnen.

Continue ReadingInvesteren in Defensie is essentieel voor bescherming van Suriname

VES: ‘Facturatie Telesur naar cliënten behoeft sterke verbetering’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES), heeft in VES Inzicht nr. 52, in het artikel: ‘Facturatie staatsnutsbedrijven EBS en Telesur ondermaats: SWM geeft goede voorbeeld’, aandacht besteed aan de facturatie van deze drie nutsbedrijven. Dit artikel is ook gepubliceerd op Star-nieuws: ‘Facturatie EBS en Telesur ondermaats; SWM geeft goed voorbeeld’, d.d. 1 augustus 2024.

Continue ReadingVES: ‘Facturatie Telesur naar cliënten behoeft sterke verbetering’

Vandaag rustig in Albina

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Begin van de week was het onrustig in Albina, strubbelingen tussen strijdbare jonge Albinezen en de vice president himself. Hij gaf opdracht de barricades op de Luitenant Wyneweg op te ruimen door politie-eenheden. Districtscommissaris (DC) van Marowijne Clyde Hunswijk bleef weg van de protesten. Volgens Albinezen was hij niet te zien omdat hij vreesde ook uitgejouwd te zullen worden.

Continue ReadingVandaag rustig in Albina

Raghoebarsing: ‘Belastingen zullen loonsverhoging ambtenaren dekken’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Stanley Raghoebarsing, minister van Financiën en Planning, heeft tegenover ABC Online Nieuws gezegd dat de loonsverhogingen voor ambtenaren zullen worden bekostigd door de samenleving. Dit betekent dat de benodigde gelden via belastinginkomsten worden opgehaald. Volgens Raghoebarsing past deze loonsverhoging binnen de begroting van de regering.

Continue ReadingRaghoebarsing: ‘Belastingen zullen loonsverhoging ambtenaren dekken’

Directeur EBS verwijt RvC lid de problemen in Albina

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Leo Brunswijk, directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft gisteren tijdens een spoed persconferentie van het bedrijf naar aanleiding van de acties van afgelopen maandag te Albina verklaard, dat het de schuld van een lid van de RvC is dat hemel en aarde heeft bewogen om geen generator aan te schaffen voor Albina.

Continue ReadingDirecteur EBS verwijt RvC lid de problemen in Albina

Meteorologische Dienst waarschuwt voor extreme hete dagen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Meteorologische Dienst Suriname voorspelt de komende periode warmere tijden. In dat kader waarschuwt zij voor de extreme hittedagen. Volgens de Meteorologische Dienst kunnen we in de periode van 11 tot en met 13 september 2024 extreme hitte tot een gevoelstemperatuur van 45 graden verwachten. Verwacht wordt dat de temperaturen van de komende drie dagen tot boven de 39 graden kunnen stijgen. De Meteorologische Dienst doet een beroep op kwetsbare groepen om zich goed te beschermen tegen de hitte.

Continue ReadingMeteorologische Dienst waarschuwt voor extreme hete dagen

Surinaamse Bridge Bond organiseert bridge clinique voor jongeren Meerzorg

  • Post author:
  • Post category:Sport

Op zaterdag 31 augustus en 7 september heeft de Surinaamse Bridge Bond (SBB) een succesvolle vakantiebridgecursus georganiseerd voor jongeren van Meerzorg in het district Commewijne. Negen jongeren, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, hebben deelgenomen aan deze cursus, die werd gehouden in Mulo Meerzorg. Tijdens de cursus hebben de jongeren de basisprincipes van bridge geleerd, waaronder de verschillende kaartsymbolen, bridge terminologie, het tellen van punten, het verschil tussen een spel met en zonder troef, en het maken van slagen (‘handjes’ in troefcall).

Continue ReadingSurinaamse Bridge Bond organiseert bridge clinique voor jongeren Meerzorg

De handen in onschuld was-show van Van Trikt: deel 2, Stank en Aanklacht

In een serie artikelen over de grote ‘handen in onschuld was-show van Van Trikt’, zal ik in de komende dagen en weken het dossier afpellen en helder op het bord serveren, zodat wij weer helder beeld hebben van wat er gebeurd is, want hij probeert samen met zijn futubois ons te misleiden met allerlei social mediaberichten en mediacampagnes. Het is weer een tijd geleden en velen zijn de oorzaak vergeten.

Continue ReadingDe handen in onschuld was-show van Van Trikt: deel 2, Stank en Aanklacht

Havenbeheer presenteert uitbreidingsplannen aan regering

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De N.V. Havenbeheer heeft haar plannen voor toekomstige uitbreiding gepresenteerd aan de regering. Tijdens een bijeenkomst op 5 september op het Kabinet van de President, werden president Chandrikapersad Santokhi en minister Uraiqit Ramsaran van Transport, Communicatie en Toerisme, geïnformeerd door middel van een presentatie die werd verzorgd door een team onder leiding van directeur Andreas Talea van N.V. Havenbeheer.

Continue ReadingHavenbeheer presenteert uitbreidingsplannen aan regering

Lancering trainingsprogramma ter versterking van agrarische waardeketens

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De agrarische sector heeft een enorme potentie voor de economie van Suriname, vooral in het versterken van de plannings- en operationele vaardigheden binnen de agrarische waardeketens. Het Capacity Building Trainingsprogramma, dat op 6 september 2024 plaatsvond in de SAIS Conference Room aan de Letitia Vriesdelaan, richtte zich op het verbeteren van deze vaardigheden voor stuurcomités.

Continue ReadingLancering trainingsprogramma ter versterking van agrarische waardeketens

NIET OF, MAAR WANNEER

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het is voor ons nooit een kwestie geweest van of, maar wanneer er groot protest c.q. verzet zou komen van de bevolking van Albina en omgeving, over de erbarmelijke toestand waaronder ze al decennia lijdt, sinds het beëindigen van de strijd in het oosten tussen het Nationaal Leger en het Jungle Commando.

Continue ReadingNIET OF, MAAR WANNEER
Read more about the article PTC-opleiding Werktuigbouwkunde ontvangt goedkeuring voor accreditatie
PTC

PTC-opleiding Werktuigbouwkunde ontvangt goedkeuring voor accreditatie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 23 augustus 2024 heeft de accreditatieraad, conform de Wet NOVA 2007, besloten de accreditatieaanvraag van het Polytechnic College Suriname (PTC) voor de hbo-bacheloropleiding Werktuigbouwkunde goed te keuren. Deze accreditatie bevestigt de hoge kwaliteit en professionaliteit van de opleiding.

Continue ReadingPTC-opleiding Werktuigbouwkunde ontvangt goedkeuring voor accreditatie