President onderstreept belang van SNA voor Suriname en internationale gemeenschap

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi heeft  het belang van de Suriname non-proliferatie Autoriteit (SNA) voor de veiligheid van Suriname zowel binnen de internationale gemeenschap onderstreept. Santokhi zei  dat Suriname, als onderdeel van internationale verdragen, geen zwakke schakel mag zijn. Ook zei Santokhi dat de wereld interdependent is geworden. "Niemand is tegenwoordig onafhankelijk, iedereen is van elkaar afhankelijk.

Continue ReadingPresident onderstreept belang van SNA voor Suriname en internationale gemeenschap
Read more about the article Suriname wil verdienen aan bosbehoud; biedt 1,5 miljoen aan koolstofkredieten aan
De meest recente ontbossingskaart 2018-2019, gepubliceerd door de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), toont aan, dat Suriname een laag percentage heeft aan ontbossing en bosdegradatie. Echter neemt de druk op onze bossen gestaag toe als gevolg van verhoogde economische activiteiten, met name in de goudmijnbouw en de aanleg van infrastructuur. (foto: Save Suriname)

Suriname wil verdienen aan bosbehoud; biedt 1,5 miljoen aan koolstofkredieten aan

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Suriname, dat voor ongeveer 93 procent uit tropisch regenwoud bestaat, is een van de weinige landen die zich netto CO2-negatief mag noemen, wat betekent dat de bossen meer koolstofdioxide absorberen dan het land uitstoot. Ondanks deze milieuvoordelen, heeft Suriname nog geen financiële beloning ontvangen.

Continue ReadingSuriname wil verdienen aan bosbehoud; biedt 1,5 miljoen aan koolstofkredieten aan

Mathoera benadrukt noodzaak van non-proliferatie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Krishna Mathoera, minister van Defensie, benadrukte op vrijdag 6 september 2024 tijdens haar toespraak bij de officiële lancering van de Suriname Non-Proliferatieautoriteit (SNA), de dringende noodzaak op te treden tegen massavernietigingswapens. Met de oprichting van dit orgaan, heeft Suriname een belangrijke stap gezet in de strijd tegen massavernietigingswapens wereldwijd.

Continue ReadingMathoera benadrukt noodzaak van non-proliferatie

Regering en Ravaksur plus tekenen principeakkoord: 20% loonsverhoging

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De regering en de vakbonden (Ravaksur plus) hebben gisteren op het Kabinet van de President een principeovereenkomst getekend over een salarisverhoging van 20 procent en de incorporatie van de koopkrachtversterking van SRD 3.500 in de lonen van de ambtenaren en aan hen gelijkgestelden. 

Continue ReadingRegering en Ravaksur plus tekenen principeakkoord: 20% loonsverhoging

Amoksi waarschuwt voor toename criminaliteit in schoolvakantie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft de samenleving gewaarschuwd voor vormen van misdrijf die mogelijk kunnen toenemen in de vakantieperiode. “Tijdens vakanties zijn gezinnen vaak weg, wat criminelen de kans geeft om toe te slaan in wijken waar bekend van is, dat de politieposten onvoldoende middelen hebben om snel in actie te komen”, aldus Amoksi.

Continue ReadingAmoksi waarschuwt voor toename criminaliteit in schoolvakantie

Albina uit haar frustratie over VP Brunswijk

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Ronnie Brunswijk, vicepresident van de Republiek Suriname, heeft gisteren de hoofdplaats Albina van het district Marowijne bezocht, om te praten over de reeds lang durende problemen met elektriciteit en de drinkwatervoorziening. De hoofdweg naar Albina was al geruime tijd gebarricadeerd door grotendeels jongeren uit Albina, die zich zeer strijdbaar opstelden bij de aankomst van Brunswijk. Vanuit het publiek dat zich op de Luitenant Wyneweg bevond, wa-ren er verschillende reacties, zoals: “Dit is een andere generatie, meneer Brunswijk

Continue ReadingAlbina uit haar frustratie over VP Brunswijk

De Arend neemt voorsprong in basketbal playoffs

  • Post author:
  • Post category:Sport

Het team van De Arend heeft de afgelopen week in de Ismay van Wilgensporthal een 2-0 voorsprong in de finale van de basketbal playoffs genomen. Het team dat uitkomt tegen Koi Carper Aladay verzekerde zich hierdoor beter van het kampioenschap. Het wordt sinds 2015 de eerste keer dat De Arend kans maakt op het kampioenschap. Echter beloofde Koi Caper een grote come back te maken. 

Continue ReadingDe Arend neemt voorsprong in basketbal playoffs

Suriname heeft 23.800 km² verkend naar potentiële olie- en gasbronnen

Op 2 september 2024 maakte Staatsolie bekend dat er al 23.800 km² is verkend in de lopende Suriname Seep Survey. Dit grootschalige onderzoek, in samenwerking met GeoPartners Limited (VK) en TROIS GeoConsulting (Nederland), is gericht op het opsporen van natuurlijke olie- en gaslekken uit de zeebodem, die kunnen wijzen op waardevolle energiebronnen.

Continue ReadingSuriname heeft 23.800 km² verkend naar potentiële olie- en gasbronnen

Regering en veiligheidsbonden zetten gesprekken voort

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De status van de laatste resultaten werd besproken. Ook zijn er gesprekken gevoerd over salarisverhogingen en de uitvoering daarvan. Het overleg met de vertegenwoordigers van het Korps Politie Surinaams (SPB), de Gevangenenvereniging Veiligheids- en Ondersteunende Diensten (BBS) en de Surinaamse Brandweervereniging (KBS) vond plaats op zaterdag 7 februari op het Kabinet van de President.

Continue ReadingRegering en veiligheidsbonden zetten gesprekken voort

Luitenant-kolonel Labadie wordt voorzitter Suriname Non-Proliferatie Autoriteit

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op vrijdag jl. sprak luitenant-kolonel Mitchell Labadie, tevens toekomstige voorzitter van de Suriname Non-Proliferatie Autoriteit (SNA), tijdens de officiële lancering van deze nieuwe instantie. Labadie benadrukte dat zijn benoeming tot voorzitter van de SNA niet alleen een mijlpaal in zijn carrière is, maar ook een kans biedt om bij te dragen aan de veiligheid en stabiliteit van Suriname en de internationale gemeenschap.

Continue ReadingLuitenant-kolonel Labadie wordt voorzitter Suriname Non-Proliferatie Autoriteit

Hypocriet en achterlijk

Heel vroeger als je lippenstift en vooral donkerrode lippenstift aanbracht, werd je voor hoer aangezien. Ook als je korte rokken droeg. Laat staan 'billenshorts.' Je mocht ouderen ook niet tegenspreken of met een open hemd of sigaret voor ze staan. Soms krijg je de indruk dat grote delen van onze samenleving in deze periode zijn blijven steken, althans psychologisch.

Continue ReadingHypocriet en achterlijk

VERONTRUSTENDE VOORSPELLINGEN

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het is inmiddels goed merkbaar: de verhoogde dagelijkse temperaturen, die de 32 graden Celsius ruim overschrijden. We hebben het allemaal extra warm, en door onze meteorologen wordt er vrij regelmatig gewaarschuwd voor de extra hitte en hoe we ons daartegen kunnen beschermen. We hebben het in 2023 gemerkt met de gevolgen van El Niño: de enorme en langdurige droogte en de hitte die als ondraaglijk kon worden aangemerkt. Velen hebben een airconditioning in huis of werkruimte, en voelen de hitte hierdoor iets minder.

Continue ReadingVERONTRUSTENDE VOORSPELLINGEN