Veiligheidsbonden eisen 10 procent loonsverhoging

De veiligheidsbonden die vallen onder het ministerie van Justitie en Politie (JusPol), hebben 10 procent salarisverhoging geëist, nadat de SRD 1000 van de koopkrachtversterking direct werd opgeteld bij het loon.

De regering daarentegen heeft 20 procent salarisverhoging aangeboden. Vijftien procent gaat in per 1 juli en 5 procent in januari. De incorporatie van de koopkrachtversterking van SRD 3.500 komt op 1 januari. Poetini Atompai om een reactie gevraagd over het tegenvoorstel van de regering, zei aan Starnieuws, dat gezamenlijk ervoor gekozen moet worden wat beter is voor de veiligheidsbonden en wel over de gehele linie. “Het heeft niets te maken met dat de politie meer overuren maakt en dan hierdoor voordeliger uitkomt”, aldus Atompai.

‘’Volgens berekeningen van de veiligheidsbonden, zal de regering niet veel meer moeten neertellen, terwijl het tegenvoorstel meer geld betekent voor alle ambtenaren’’, aldus Atompai. Zaterdag zullen partijen de cijfers op tafel leggen en vermoedelijk komen tot een overeenstemming.

More
articles