Surinaamse Brouwerij zet stap naar duurzaamheid met eerste I-REC-uitgifte

De Surinaamse Brouwerij kondigt met trots haar betrokkenheid aan bij de eerste uitgifte van International Renewable Energy Certificates (I-REC) in Suriname, een belangrijke stap in de richting van een duurzame toekomst. Deze mijlpaal, in samenwerking met de Suriname Energy Chamber, markeert een cruciaal moment in de groene energie-inspanningen van het land.

De brouwerij heeft met de uitgifte van deze certificaten bevestigd, dat 47 procent van het totale energieverbruik in het productieproces afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen. Met deze investering bestaat nu 100 procent van de elektriciteit die wordt gebruikt in het productieproces, uit groene energie.

“Onze deelname aan deze I-REC-uitgifte toont onze inzet voor duurzaamheid en het verminderen van onze ecologische voetafdruk”, aldus Margarita van der Zwart, Corporate Affairs Manager van de Surinaamse Brouwerij. “We zijn verheugd om bij te dragen aan dit historische moment in Suriname.”

De I-REC’s, uitgegeven door de Suriname Energy Chamber, bieden transparantie en geloofwaardigheid aan hernieuwbare energieprojecten. Het initiatief draagt niet alleen bij aan de milieudoelstellingen van de brouwerij, maar stimuleert ook andere bedrijven in Suriname om duurzame energie te omarmen.

“We willen onze klanten en consumenten verzekeren dat onze producten worden gemaakt met hernieuwbare energie”, voegde Van der Zwart toe. “Dit is een belangrijke stap in onze voortdurende inzet om duurzame bedrijfspraktijken te integreren.”

More
articles