Vermiste vrouw vermoedelijk door echtgenoot vermoord en begraven

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De politie van het bureau Calcutta en medewerkers van de afdeling Forensisiche Opsporing (FO) hebben op woensdag 4 september 2024 in bijzijn van familieleden het ontzielde lichaam van de 52-jarige Sh.M. gehuwd H. die als vermist was opgegeven, aan de achterzijde van het perceel waar zij logeerde aan de Rijweg  naar Coppename in het district Saramacca opgegraven.

Continue ReadingVermiste vrouw vermoedelijk door echtgenoot vermoord en begraven

VERHOGING VAN SRD 250 NAAR USD 1000 IS ONDOORDACHT

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het recente besluit van het ministerie van Volksgezondheid in Suriname om de tarieven voor gewaarmerkte documenten te verhogen van SRD 250 naar USD 1000 verdient ernstige kritiek. Deze drastische maatregel, bedoeld om het brain drain probleem in de zorgsector aan te pakken, is op zijn minst problematisch en getuigt van een verontrustende blinde vlek in het beleid.

Continue ReadingVERHOGING VAN SRD 250 NAAR USD 1000 IS ONDOORDACHT

Slopen poortgebouw Bisdom stopgezet

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Commissie Monumentenzorg heeft de verantwoordelijke aannemer, die in opdracht van het Bisdom het poortgebouw van het scholencomplex aan de Mgr. Wulfingstraat het komende weekend zou slopen, erop gewezen dat het bedoelde pand een wettelijke status heeft als beschermd monument en dat het daarom ten strengste verboden is om het pand in zijn geheel of gedeeltelijk te slopen.

Continue ReadingSlopen poortgebouw Bisdom stopgezet

Lancering Grondzaken Database: President zet in op digitalisering en efficiëntie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De regering heeft een nieuwe database voor grondzaken gelanceerd, met als doel de digitalisering en transparantie rondom deze kwesties te bevorderen. De ceremonie vond op donderdag 5 september plaats op het Kabinet van de President in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi, minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en directeur Algemeen Beheer van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer(GBB), Sieuwkoemar Ramsukul en het korps van districtscommissarissen.

Continue ReadingLancering Grondzaken Database: President zet in op digitalisering en efficiëntie

Exxon beoordeelt ontdekking van Hammerhead gericht op zevende ontwikkeling

De Stena Carron is onlangs begonnen met de evaluatieboringen in de Hammerhead-4-put binnen het Stabroek-blok voor de kust van Guyana, meldt de afdeling Maritieme Administratie van het land. De booractiviteiten worden naar verwachting eind oktober afgerond.

Continue ReadingExxon beoordeelt ontdekking van Hammerhead gericht op zevende ontwikkeling

Inspectie en herstel van dammen langs Commewijnerivier

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Prahlad Sewdien, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), tevens minister ad interim van Openbare Werken (OW), heeft tegen over ABC Online Nieuws bevestigd, dat er momenteel inspecties plaatsvinden van alle dammen langs de Commewijnerivier. Dit om dambreuken en overstromingen van plantages langs de rivier te voorkomen. Sewdien zei dat deze maatregelen zijn getroffen naar aanleiding van de recente dambreuk op plantage Alliance.

Continue ReadingInspectie en herstel van dammen langs Commewijnerivier

Surinaamse Brouwerij zet stap naar duurzaamheid met eerste I-REC-uitgifte

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Surinaamse Brouwerij kondigt met trots haar betrokkenheid aan bij de eerste uitgifte van International Renewable Energy Certificates (I-REC) in Suriname, een belangrijke stap in de richting van een duurzame toekomst. Deze mijlpaal, in samenwerking met de Suriname Energy Chamber, markeert een cruciaal moment in de groene energie-inspanningen van het land.

Continue ReadingSurinaamse Brouwerij zet stap naar duurzaamheid met eerste I-REC-uitgifte

Neus: ‘We betalen meer, maar krijgen minder service bij load shedding’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Is het misschien zo dat de stroomuitval in Paramaribo-Noord gisteren te maken had met load shedding of een gewone stroomstoring? We vroegen aan Edmund Neus, specialist op het gebied van de nutsvoorziening, of het zou kunnen, dat het om een stroomuitval ging of iets heel anders. Neus wees erop, dat load shedding alleen in de piektijden eventueel noodzakelijk is vanwege gebrek aan voldoende opwekvermogen.

Continue ReadingNeus: ‘We betalen meer, maar krijgen minder service bij load shedding’

‘Onderwijs is de sleutel die deuren opent naar een betere toekomst’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het onderwijs draait niet alleen om cijfers en examens alleen, maar om een holistische benadering die de volledige ontwikkeling van het kind bevordert. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi gisteren bij de lancering van drie beleidsdocumenten van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Het Nationaal Onderwijsbeleidsplan Suriname 2024-2031 dient als leidraad naar een inclusiever en toekomstbestendig onderwijssysteem, waarbij kwaliteit en innovatie centraal staan.

Continue Reading‘Onderwijs is de sleutel die deuren opent naar een betere toekomst’