Regering voert overleg met veiligheidsbonden

President Chandrikapersad Santokhi heeft samen met een team van ministers een constructief overleg gevoerd met de veiligheidsbonden. De bijeenkomst vond plaats op dinsdag 3 september op het Kabinet van de President. Tijdens het overleg heeft de regering de veiligheidsbonden geïnformeerd over de gemaakte afspraken met Ravaksur. Deze afspraken zijn uitvoerig toegelicht en besproken. De president wees de bonden ook op de geboekte vorderingen in de onderhandelingen en de zaken die nog geregeld moeten worden, voordat de veiligheidsbonden en de regering tot een finaal besluit kunnen komen.

Beide partijen stonden open voor elkaars voorstellen, en de sfeer was zeer positief. Tijdens de onderhandelingen hebben de veiligheidsbonden een voorstel ingediend namens de leden die zij vertegenwoordigen. Hoewel dit voorstel afwijkt van dat van het Onderhandelingsorgaan, is de regering bereid het voorstel zorgvuldig te laten uitwerken door deskundigen. President Santokhi benadrukte dat de regering bereid is concessies te doen, maar niet ten koste van de stabiliteit die is opgebouwd.

De veiligheidsbonden gaven aan niet tegen het bod van het Onderhandelingsorgaan te zijn, maar toch uit te kijken naar een andere betalingsregeling voor hun leden. Mocht na berekeningen blijken dat het voorstel niet haalbaar is, dan zijn de bonden bereid zich neer te leggen bij wat is overeengekomen met het Onderhandelingsorgaan. De regering streeft ernaar binnen de beschikbare macro-economische ruimte een oplossing te vinden die recht doet aan alle betrokken partijen. Verdere details zullen in de komende dagen worden uitgewerkt en besproken.

More
articles