President vergist zich: ‘Geen formele brief van protesterende padieboeren’

 President Chandrikapersad Santokhi zei onlangs, dat hij de protesterende padieboeren uit Nickerie heeft ontvangen op zijn kabinet, nadat zij een formeel schrijven aan hem hadden gericht, waarin zij vroegen om een gesprek met de president. De president zei dat hij de actievoerende samenwerkende vakbonden en andere belangengroepen niet heeft ontvangen, omdat zij volgens de president, hem niet van tevoren gevraagd hebben of hij bereid is ze te ontvangen.

Echter, de padieboeren geven aan, dat zij geen schrijven hebben gericht aan de president. Volgens informatie waarover de krant beschikt, heeft de president op zondagmorgen 4 augustus bericht gestuurd voor de boeren die op het Brassaplein in Nickerie aan het protesteren waren, dat hij bereid was ze op maandag 5 augustus te ontvangen op zijn kabinet. Aanvankelijk wilden de boeren niet ingaan op de uitnodiging, omdat ze van mening waren dat hij naar Nickerie moest komen. Na enig overleg en aandringen van assembleelid Mahinder Jogi, die de ontmoeting tussen de actievoerende boeren en de president had geïnitieerd, werd besloten op de uitnodiging van president Santokhi in te gaan. Dit is ook duidelijk gebleken uit diverse interviews die mediabedrijven die aanwezig waren bij het kabinet op die bewuste dag, met de boeren hadden.

Op 5 augustus togen de boeren in vijf bussen naar Paramaribo richting het Kabinet van de President. Volgens afspraak zouden zij om vier uur die middag door het staatshoofd ontvangen  worden. De boeren stelden, dat zij waren uitgenodigd door de president en gezamenlijk geld hadden ingezameld om de bussen te betalen naar de hoofdstad. Ook assembleelid Mahinder Jogi heeft in een interview gezegd, dat de president de boeren heeft uitgenodigd.

 

More
articles