Read more about the article Knelpunten tussen SZF en specialisten opgelost: zorg voortgezet
Een groot deel van het personeel van de Staatsziekenfonds heeft vandaag uit ontevredenheid, het werk neergelegd (Foto: Johan de Randamie)

Knelpunten tussen SZF en specialisten opgelost: zorg voortgezet

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 3 september 2024 heeft een constructief overleg plaatsgevonden op het Kabinet van de President, gericht op de recente acties van de medisch specialisten en hun verlies van vertrouwen in de directie van het Staatsziekenfonds (SZF). Tijdens deze vergadering, die in een positieve sfeer werd gehouden, zijn verschillende onderwerpen besproken met als doel gezamenlijke oplossingen te vinden.

Continue ReadingKnelpunten tussen SZF en specialisten opgelost: zorg voortgezet

Werkzaamheden ontsluitingsweg tussen Apoera en Nickerie worden hervat

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Josta Lewis, districtscommissaris  van Kabalebo, heeft in gesprek met Sun Web TV gezegd, dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, binnenkort de werkzaamheden aan de ontsluitingsweg tussen Apoera en Nickerie zal hervatten. Lewis zei dat de weg met name voor landbouwers van belang is. De werkzaamheden waren tijdelijk gestopt, omdat het financiële gedeelte van de eerste fase nog moest worden afgerond bij het ministerie van Financiën.

Continue ReadingWerkzaamheden ontsluitingsweg tussen Apoera en Nickerie worden hervat

Staatsolie introduceert jaarlijkse offshore veiling voor ontwikkeling olieblokken

De Surinaamse staatsoliemaatschappij Staatsolie heeft aangekondigd elk jaar een veiling te organiseren totdat al haar offshore olieblokken onder contract staan. Algemeen directeur Annand Jagesar maakte deze plannen op 29 augustus bekend in een exclusief interview met OilNOW, gehouden op het hoofdkantoor in Paramaribo.

Continue ReadingStaatsolie introduceert jaarlijkse offshore veiling voor ontwikkeling olieblokken

Duizend vakantiejobbers gaan aan de slag

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De eerste werkdag voor de deelnemers van het Vakantiewerkgelegenheidsproject van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) vond op maandag 2 september plaats. De vakantiejobbers maakten kennis met de werkvloer en de taken die zij tijdens de vakantieperiode zullen uitvoeren. Hiermee is het project officieel van start gegaan.

Continue ReadingDuizend vakantiejobbers gaan aan de slag

Regering en VMS buigen zich over problemen gezondheidszorg

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en het ministerie van Volksgezondheid zijn voor een constructief overleg bijeengekomen om uitdagingen in de gezondheidssector te identificeren en oplossingen te bespreken. Verschillende acute problemen waarmee de zorgsector kampt, werden besproken. De bijeenkomst vond op 3 september plaats op het Kabinet van de President.

Continue ReadingRegering en VMS buigen zich over problemen gezondheidszorg

Regering voert overleg met veiligheidsbonden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi heeft samen met een team van ministers een constructief overleg gevoerd met de veiligheidsbonden. De bijeenkomst vond plaats op dinsdag 3 september op het Kabinet van de President. Tijdens het overleg heeft de regering de veiligheidsbonden geïnformeerd over de gemaakte afspraken met Ravaksur. Deze afspraken zijn uitvoerig toegelicht en besproken. De president wees de bonden ook op de geboekte vorderingen in de onderhandelingen en de zaken die nog geregeld moeten worden, voordat de veiligheidsbonden en de regering tot een finaal besluit kunnen komen.

Continue ReadingRegering voert overleg met veiligheidsbonden

Grondenkwestie Ephraimzegen en Goede Verwachting opgelost door uitreiking beschikkingen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

 De regering c.q. het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), heeft een belangrijke stap gezet in het oplossen van de grondenkwestie in de wijken Ephraimzegen en Goede Verwachting. Op 3 september werden meer dan 500 grondbeschikkingen uitgereikt aan mensen die in de afgelopen jaren in Ephraimzegen en Goede Verwachting gronden hadden geoccupeerd. Deze maatregel biedt burgers zonder officiële grondtoewijzing de kans op legaal grondbezit en rechtszekerheid.

Continue ReadingGrondenkwestie Ephraimzegen en Goede Verwachting opgelost door uitreiking beschikkingen

Vaccins voor Covid-19 op Mpox op retour en hiv-bestrijding afgenomen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Online nieuws vermeldt dat in ons land ongeveer 60 procent van de besmette personen zijn hiv-status kent, maar van elke 100 personen die een behandeling tegen hiv zoeken, er 83 succesvol op antiretrovi-rale medicatie worden gezet. HIV-testen in Suriname zijn gratis beschikbaar op verschillende locaties en de resultaten kunnen al binnen een uur verkregen worden. Daarnaast kunnen mensen via hun huisarts een hiv-test aanvragen, die door de ziektekostenverzekering wordt vergoed

Continue ReadingVaccins voor Covid-19 op Mpox op retour en hiv-bestrijding afgenomen

Karta-Bink pleit voor vrijheid van meningsuiting en transparantie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Ingrid Karta-Bink, ex-parlementariër en nieuw lid van de NDP, heeft in het programma De Tafel van Suriname Herald en Rasonic TV, verteld wat zij wenst te bereiken als zij op de kandidatenlijst van de NDP voor De Nationale Assemblee (DNA) wordt geplaatst. Karta-Bink wil de muilkorfwetten schrappen, omdat ze heeft gezien dat veel mensen hun mening geven, vooral tijdens deze regering.

Continue ReadingKarta-Bink pleit voor vrijheid van meningsuiting en transparantie