Tanken op rekening weer mogelijk voor JusPol

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De mogelijkheid voor het ministerie van Justitie en Politie (JusPol), inclusief alle afdelingen, om op rekening te tanken bij Roy Boedhoe Enterprises N.V., is wederom opengesteld. Eerder werd door ons gemeld dat deze mogelijkheid was stopgezet. Roy Bhoedoe Enterprises N.V. had recentelijk aan alle tankstations doorgegeven dat er niet meer op rekening getankt mocht worden voor het ministerie van Justitie en Politie. Het laatste zorgde voor een onoverzichtelijke situatie voor vooral de korpsen.

Continue ReadingTanken op rekening weer mogelijk voor JusPol

‘Kabinet President is geen bacovenwinkel’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi heeft onlangs de rijstboeren van Nickerie ontvangen op zijn kabinet, nadat zij een formeel schrijven aan hem hadden gericht waarin zij vroegen om een uitnodiging voor een gesprek. In dezelfde periode eisten belangengroepen eveneens een ontmoeting met de president, doch zij werden niet ontvangen.

Continue Reading‘Kabinet President is geen bacovenwinkel’

MinOWC neemt loopje met leerkrachten vakantieschool

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Een groep Leerkrachten heeft in gesprek met D-TV Expres haar misnoegen geuit over de kwestie waarbij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) ze gedurende de vakantieschool, zonder enige reden zou hebben bedankt om les te geven. Volgens de leerkrachten hebben ze reeds vijf dagen gewerkt, en kregen ze te horen, dat zij geen lessen meer hoeven te verzorgen. De leerkrachten, die van mening zijn dat het ministerie niet professioneel te werk gaat, willen uitbetaald worden voor de verleende dienst. Of dat zal geschieden is nog niet bekend.

Continue ReadingMinOWC neemt loopje met leerkrachten vakantieschool

Man verdacht van moord op echtgenote tijdens vakantie in Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft woensdag Radj H., een man uit Rotterdam, aangehouden op verdenking van de moord op zijn vrouw, Shama Mathoera (46). Samen met een andere vrouw, vermoedelijk zijn buitenechtelijke partner, wordt hij beschuldigd van de moord en het begraven van Mathoera.

Continue ReadingMan verdacht van moord op echtgenote tijdens vakantie in Suriname

TotalEnergies versnelt Blok 58-project, FID binnenkort verwacht

Patrick Pouyanné, CEO van TotalEnergies, heeft onlangs meegedeeld, dat het bedrijf de ontwikkeling van het Blok 58-project voor de kust van Suriname zal versnellen. Tijdens een Earnings Call op 25 juli 2024, na de presentatie van de kwartaal- en halfjaarresultaten, onthulde Pouyanné dat TotalEnergies verwacht dat dit project een aanzienlijke bijdrage zal leveren aan de kasstroom van het bedrijf.

Continue ReadingTotalEnergies versnelt Blok 58-project, FID binnenkort verwacht

Supona moeilijk te verkrijgen in de handel

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Mukesh Ramlagan, voorzitter van de Veehoudersbond Suriname (VBS), bevestigde, dat melkveeboeren nog altijd gebruik maken van Supona. Dit bestrijdingsmiddel kan worden gebruikt om het vee te beschermen tegen parasieten. Een parasiet maakt zich bijvoorbeeld vast aan het melkvee waarmee die samenleeft en zich vermenigvuldigt. De schade aan dit vee kan zo funest zijn, dat het aan de relatie ten onder gaat.

Continue ReadingSupona moeilijk te verkrijgen in de handel

ALLES VALT EN STAAT MET GELD

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het is zo langzamerhand geen geheim meer dat Suriname zich nog steeds bevindt in een enorme financieel-economische crisis, die niet snel tot een eind kan worden gebracht. We hebben nog steeds een enorme binnenlandse en buitenlandse schuld, die zwaar op het magere budget van de regering drukt. Het wordt steeds duidelijker dat de staat met de allergrootste moeite, de zeer noodzakelijke betalingen doet en andere bestedingen niet kan doen, of ze steeds tracht uit te stellen. Nu is ook bekend dat een leverancier van brandstof, niet langer gasoline en diesel aan voertuigen, vallende onder het ministerie van Justitie en Politie wenst te leveren,

Continue ReadingALLES VALT EN STAAT MET GELD

Ori: ‘Er moeten duidelijke onderwijsdoelen worden geformuleerd’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Onderwijsminister Henry Ori heeft gisteren een persconferentie gehouden in het Centrum voor Nascholing Suriname (CENASU), waarbij ook verschillende directeuren, onder andere van de AdeKUS, LOBO, AHKCO, het IOL en het Conservatorium Suriname, aanwezig waren.  Ori stelde dat het hoger onderwijs beter afgestemd moet worden op de vraag van de arbeidsmarkt.

Continue ReadingOri: ‘Er moeten duidelijke onderwijsdoelen worden geformuleerd’

Inheemse en tribale leiders trekken aan alarmbel over conceptwet en grondtoewijzing

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Traditionele gezagdragers van inheemse en tribale volken zullen niet langer toestaan dat de conceptwet voor Collectieve Rechten van Inheemse en Tribale Volken door het parlement wordt vertraagd of aangepast op een manier die onacceptabel is. Dit was aanleiding voor de onlangs gehouden gran krutu, waar gezamenlijke acties zijn aangekondigd en een coördinatieteam is ingesteld.

Continue ReadingInheemse en tribale leiders trekken aan alarmbel over conceptwet en grondtoewijzing