Veertig masters en 120 bachelors ontvangen FHR diploma

Het FHR Institute for Higher Education (FHR), heeft met trots 160 afgestudeerden afgeleverd voor het collegejaar 2023-2024: 40 masters en 120 bachelors. De diplomauitreiking vond plaats op zaterdag 31 augustus in de Royal Ballroom van Torarica.

Tijdens de feestelijke avond werden de studenten toegesproken door de rector van het instituut, Hans Lim A Po, en diverse professoren verbonden aan de masteropleidingen in samenwerking met Maastricht University, Tilburg University en Erasmus University Rotterdam. De keynote spreker, Carl Breeveld, voorzitter van de Stichting Onderwijs van de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS), inspireerde de afgestudeerden met een krachtige boodschap over leiderschap en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Commitment to the Public Good

Dr. Lim A Po opende de ceremonie met het thema: ‘Commitment to the Public Good’ en verwees naar een citaat van de Amerikaanse president Kennedy: “Vraag niet wat je land voor je kan doen, maar vraag je af wat jij voor je land kan betekenen.” Hij benadrukte het belang van het dienen van het publieke belang als een voortdurende plicht voor iedereen. Breeveld moedigde de afgestudeerden aan om empathie en dienstbaarheid aan het algemeen belang te tonen als toekomstige leiders van Suriname. “We hebben in Suriname dringend leiders nodig die voorbeeldgedrag hoog in het vaandel hebben. Leading by example is een praktische benadering van leiderschap. Voor jullie als afgestudeerden is de verwachting dat jullie moreel leiderschap tonen door middel van een goede moraal, arbeidsethos en inzet van competenties”, aldus Breeveld.

Eerste vruchten FHR pre-bachelorprogramma

Een bijzonder moment voor FHR was de erkenning van de eerste afgestudeerden van het pre-bachelorprogramma, dat in 2019 is gestart. Dit programma bereidt studenten met tekortkomingen in de vooropleiding voor op het Bachelor of Business Administration (BBA) programma. Vijf afgestudeerden uit de eerste intake van dit programma ontvingen speciale waardering voor hun inzet van de Onderwijsdirecteur van FHR School of Business, Roepesh Hari.

Bestgeslaagden

Bijzondere vermeldingen gingen naar Devika Soedamah, die de beste cijfers behaalde in het Master of Business Administration programma, en Dongru Yang, die uitblonk in de Bachelor of Business Administration opleiding in Financial Accounting. Het FHR Institute for Higher Education blijft toegewijd aan het leveren van kwalitatief hoogstaand onderwijs, met zowel nationaal als internationaal geaccrediteerde bachelor- en masteropleidingen.

More
articles